Πραγματοποιήθηκε η περιοδεία της Γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ στην φαρμακοβιομηχανία Pharmathen στις Σάπες

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε η περιοδεία της Γραμματείας Ροδόπης του ΠΑΜΕ στην φαρμακοβιομηχανία Pharmathen στις Σάπες. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι 2 τουρκοι συνδικαλιστές απο το συνδικάτο μετάλλου της Τουρκίας.

στην παρέμβαση του Βαριεμίδη Νίκου μέλος της γραμματείας Ροδόπης ανφέρθηκε, στον χαραχτήρα του εορτασμού της  εργατικής προτωμαγιάς, ως μέρα σταθμό στην πάλη της εργατικής τάξης, στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους του νομού για να μην περάσει η νέα βαρβαρη επίθεση που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση, η τρόικα, το μεγάλο κεφάλαιο. να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχει επιτυχία η απεργία στις 17 Μάη, να συμμετε΄χουν μαζικά στην  προτωναγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κομοτηνή στοις 10πμ στην Κεντρική Πλατεία.

παράλληλα αναφέρθηκε στους κινδύνους που απορέουν για την εργταική τάξη της χώρας από την συμμετοχεί της κυβέρνησης, της αστικής τάξης της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για το μοίρασμα των πετραολεών του φυσικού αερίου κλπ, και την στάση που πρέπει να κρατήσει το εργατικό κίνημα δυναμώντας την πάλη του για καμιά συμμετοχή, καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. ενάντια στην αλλαγή συνόρων, για έξοδο του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ.

σήμερα πρέπει να δυναμώσει η κοινή δράση των εργαζομένων όλων των χωρών της περιοχής για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

χαιρετισμό απύθυνε ο συναγωνιστής Yusuf Risvan από το συνδικάτο μετάλλου Τουρκίας ο οποίος αναφέρθηκε, στους αγώνες των εργαζομένων στην Τουρκία. ότι οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου ανεξάρτητα από θρησκεία, γλώσσα, εθνότητα έχουν κοινά προβλήματα, γιατί η μήτρα που τα γεννάει είναι κοινή, είναι το κεφάλαιο, το καπιταλιστικό σύστημα, ο ιμπεριαλισμός. μόνο με την οργάνωση τους οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...