ΠΕΜΕΝ : Όλοι στη Γενική Συνέλευση για εκλογή εφορευτικής επιτροπής αρχαιρεσιών

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

ΟΛΟΙ στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, για Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής Αρχαιρεσιών Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ  στα γραφεία μας Μπουμπουλίνας 21.

 

 Συνάδελφοι Μηχανικοί,

 Με την μαζική συμμετοχή μας στη Γ.Σ της ΠΕΜΕΝ στις 20 Σεπτέμβρη για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και τη συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες για εκλογή νέας διοίκησης, θα δυναμώσουμε την οργάνωση και τον αγώνα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Η συμμετοχή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, σε περίοδο που το εφοπλιστικό και συνολικά το κεφάλαιο με τους εκπρόσωπους του, επιχειρούν την πλήρη ισοπέδωση εργασιακών, κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων και του κλάδου μας. Μία αιτία από αυτές είναι από την ψήφιση του ν.4387/2016 δεν καταβάλλονται κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, δίνεται μόνο προσωρινή σύνταξη, που διαμορφώνεται από 384 έως 768 ευρώ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις θέλουν τους εργαζόμενους να υποκύπτουν στις αυταπάτες για «έξοδο από τα μνημόνια», για «δίκαιη ανάπτυξη», αυτό που καταγράφεται και στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης είναι ότι όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, διαρκώς θα αυξάνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων, διαρκώς θα τους παραπλανούν με «μνημόνια», «αξιολογήσεις», «αντίμετρα» κά, σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Αυτή η πολιτική οξύνει τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, γεννάει τους πολέμους, με θύματα τους εργαζόμενους, τους λαούς. Δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους οι εξελίξεις που διαμορφώνονται με τις πολεμικές συγκρούσεις και αναμετρήσεις σε Μ.Ανατολή, Ν.Ασία κά

 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,

ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

 

Για τον κάθε εργαζόμενο το πραγματικό ερώτημα είναι «ανάπτυξη από ποιον για ποιον;»

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη που να υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό προκλητικό παράδειγμα αποτελεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο που και την περίοδο της κρίσης ενισχύει την κερδοφορία του, διατηρεί την πρωτοκαθεδρία κατέχοντας το 20% στην παγκόσμια ναυτιλία, επενδύει δις ευρώ σε ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, το προβάλει ως θετικό μοντέλο ανάπτυξης, επιδιώκοντας με τους εφοπλιστές να επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καταργηθούν οι ΣΣΕ, να πληρώνουν ότι θέλουν, να οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, να διαλύσουν την κοινωνικοασφαλιστική προστασία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σε αυτές τις συνθήκες κανένας από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, οι δυνάμεις του κεφαλαίου διαβρώνουν τη συνείδηση του εργαζόμενου με το δηλητήριο του ατομισμού, τον θέλουν ανοργάνωτο, τρομοκρατημένο, για να επιβάλλουν τα αντεργατικά τους σχέδια.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού αποτελούν ακόμα πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΝΟ, συσκοτίζουν την αιτία της καπιταλιστικής κρίσης και κύρια τη βασική αντίθεση μεταξύ των δυνάμεων του κεφαλαίου και της εργασίας, όποιες αγωνιστικές αποφάσεις παίρνουν στην πράξη τις υπονομεύουν, καλλιεργούν τον συντεχνιασμό, την αναποτελεσματικότητα των αγώνων.

Εχθρεύονται την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, επιδιώκουν τη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος, επικαλούνται τον «κομματικό συνδικαλισμό» για να διαχωρίζονται και να διώκονται οι εργαζόμενοι ανάλογα με τις πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ανάγκη από σωματεία με διοικήσεις εξαρτημένες στα συμφέροντα του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Αντίθετα όπως επισημάνθηκε και στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, πρέπει να χτίζουμε σωματεία με μαζική, ενεργή συμμετοχή, «βιδωμένα» στους εργασιακούς χώρους, που πρωτοστατούν και οργανώνουν διαρκώς τους εργαζόμενους. Να ανεβάζουν το επίπεδο ταξικής πάλης, να πρωτοστατούν σταθερά στην αλληλεγγύη, πρωτοπόρα στην πάλη για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς αλλά και στην πάλη για την υγεία, την παιδεία του λαού.

 

Συνάδελφοι,

 Η ιστορική διαδρομή της ΠΕΜΕΝ, των ταξικών δυνάμεων και οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

 ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ – ΙΣΧΥΡΗ ΠΕΜΕΝ

με ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

 

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση,

Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2017, στις 10.30 π.μ

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Σεπτέμβρης 2017

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...