ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Χαιρετίζουμε τους ναυτεργάτες όλων των κλάδων, για την καθολική συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στέλνουν αγωνιστικό χαιρετισμό στους ναυτεργάτες όλων των κλάδων, για την καθολική συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία, που είναι σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί, ενάντια στην επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, σε βάρος των δικαιωμάτων μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες τους νέους, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη τους στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών, που αποτελεί ασπίδα ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου, που επιδίωξαν για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού.

Η αδιαλλαξία των εφοπλιστών αποκαλύπτει την κούφια ρητορική της κυβέρνησης για «τέλος μνημονίων», «επιστροφή στην κανονικότητα». Τόσο την περίοδο της κρίσης όσο και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, καταγράφονται «συνθήκες γαλέρας» με χιλιάδες ναυτεργάτες, που δουλεύουν χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση.

Ο απεργιακός αγώνας συνεχίζεται με νέα 24ωρη Πανελλαδική απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης 4 Σεπτέμβρη μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, με αγωνιστική αισιοδοξία να συμμετέχουν ενεργά στην περιφρούρηση της απεργίας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Δυναμώνουμε την ταξική πάλη και την αλληλεγγύη του κλάδου των ναυτεργατών, με τους άλλους εργαζόμενους, που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των εκπροσώπων τους.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του κατώτερου μισθού στα 751€, κλαδικών ΣΣΕ για όλους.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ

Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...