ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ :Συνεχίζεται η εξαθλίωση που βιώνουν οι απλήρωτοι και εγκαταλειμμένοι ναυτεργάτες της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ)

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεχίζεται η εξαθλίωση που βιώνουν οι απλήρωτοι και εγκαταλειμμένοι ναυτεργάτες της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) και παρά τις καταγγελίες των σωματείων, των ναυτεργατών, το υπουργείο, οι υπηρεσίες του και οι λιμενικές αρχές, αρνούνται να  αναλάβουν τις ευθύνες τους ακόμα και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των  πλοίων, των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Το πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», βρίσκεται στο λιμάνι Καρλόβασι της Σάμου  χωρίς πετρέλαιο και τροφοδοσία από τις 20-5-2015, στην ίδια κατάσταση από τις 2-6-2015 είναι τα πλοία «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», «EUROPEANEXPRESS», «AQUAJEWELL», καθώς και το πλοίο «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» στο Λαύριο από τις 4-6-2015.

Καταγγέλλουμε την βρώμικη στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Σάμο και Λαύριο, που εμφανίστηκαν για να καλλιεργήσουν  με δηλώσεις τους συγχύσεις στους ναυτεργάτες, να υπονομεύσουν την διαδικασία της εφαρμογής του νόμου «περί εγκατάλειψης», για να συνεχίσουν να διατηρούν τους ναυτεργάτες στην εξαθλίωση προς όφελος των εφοπλιστών.

Ο ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του, να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους, για την εξασφάλιση της ενδιαίτησης και της διαμονής των ναυτεργατών στα  Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της ΝΕΛ,  και για το σύνολο των προβλημάτων τους.

 Επιβάλλεται άμεσα να επισπευτεί η διαδικασία της εφαρμογής του νόμου «περί εγκατάλειψης», να δεσμευτεί εγγράφως το υπουργείο, ότι οι ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ, που έχουν συμπληρώσει την αίτηση για την ένταξης τους στο νόμο «περί εγκατάλειψης», διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα τους  μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, βγαίνοντας από  την ομηρία και τις συνθήκες εξαθλίωσης που τους έχει οδηγήσει η ναυτιλιακή εταιρεία.

Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΝΑΤ και οι υπηρεσίες του, που δεν προχωράνε στην άμεση κατάσχεση και τον πλειστηριασμό των πλοίων που εντάσσονται στο νόμο «περί εγκατάλειψης» όπως πρόσφατα με το Ε/Γ-Ο/Γ «Παναγία Τήνου», παραβιάζοντας   το άρθρο 29, παρ.4, του ν.1220/1981και το άρθρο 88, παρ.6, του ν.792/1978, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των ασφαλισμένων του.

Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ, τους άνεργους, να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση για την άμεση εφαρμογή του νόμου «περί εγκατάλειψης», να απαιτήσουμε  να ναυτολογούνται οι άνεργοι μέσω ΓΕΝΕ, με ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση σε όλα τα πλοία του ν.27/1975 και να είναι ασφαλισμένοι όλοι οι άνεργοι ναυτεργάτες με τις οικογένειες τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να δώσουν δυναμικό παρών στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούνη, στην Αθήνα στις 7.30 το απόγευμα στην Ομόνοια, με προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ στην Πλατεία Βάθης.

Να συμβάλουν τα Συλλαλητήρια στην προετοιμασία του απεργιακού αγώνα το 3ο δεκαήμερο του Ιούνη, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου και της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.    

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. 

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

8 Ιούνη 2015

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας