ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ : 48ώρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων 2 Δεκέμβρη – 4 Δεκέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές

 Με πολύτιμη παρακαταθήκη την απεργιακή κινητοποίηση στις 24 Νοέμβρη συνεχίζουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα, αποτελεί μονόδρομο για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, όσο παραμένει και συνεχίζεται η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Αυτή την πολιτική στις εντολές της Ε.Ε, του ΔΝΤ, συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αντιλαϊκά μέτρα δίχως τέλος σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.

 

ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑΡΘΟΥΝTAΠΑΝΩ – ΚΑΤΩ

 

Επαναλαμβάνεται το σκηνικό των εκβιαστικών διλλημάτων για να προωθήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με πρόσθετες ανατροπές σε εργασιακά δικαιώματα, μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις – κοινωνικές παροχές – λαϊκό εισόδημα, ομαδικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμοί, ένταση της καταστολής, ενώ απαίτηση του κεφαλαίου είναι να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η ανατροπή της φορολόγησης των ναυτεργατών, που αν εφαρμοστεί το αποτέλεσμα θα είναι να φορολογείται μέχρι και το 54% του εισοδήματος.

Αντίθετα το εφοπλιστικό κεφάλαιο διατηρεί την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία στην ναυτιλία, με πακτωλό δις ευρώ σε αγορές και ναυπηγήσεις πλοίων, απολαμβάνει πάνω από 56 φοροαπαλλαγές, έχουν λεηλατήσει το ΝΑΤ, και με φορολόγηση «ψίχουλα».

Οι ναυτεργάτες βιώνουν τις παραβιάσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την ανεργία, την διεύρυνση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, την εντατικοποίηση με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.

Να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ παντού, σε κάθε πλοίο, χώρο δουλειάς, σχολές, γειτονιές, με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσουμε:

Την κατάργηση των αντεργατικών νόμων

Την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Την κάλυψη των απωλειών

Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

 

Με αγωνιστική αισιοδοξία προετοιμάζουμε την 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης και την Πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στις 06:00 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...