ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Όλοι στη μάχη της απεργίας σε όλες τις κατηγορίες καραβιών έως την Κυριακή 11 Δεκέμβρη με την προοπτική κλιμάκωσης

Δημοσιεύτηκε στις

Απεργιακή συγκέντρωση Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 10.30 το πρωί στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ»

 

 Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές

Η καθολική μαχητική συμμετοχή των ναυτεργατών στην 7ήμερη απεργιακή κινητοποίηση και η νέα απόφαση συνέχισης της απεργίας μέχρι την Κυριακή 11 Δεκέμβρη στις 6 το πρωί, με τη προοπτική κλιμάκωσης, έχειδίκιο το δίκιο του αγώνα μας,το δίκιο του αγώνα της εργατικής τάξης, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου.

Η επιχείρηση κυβέρνησης – εφοπλιστών να υπονομεύσουν τον αγώνα των ναυτεργατών με την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και των μηχανισμών καταστολής του αστικού κράτους, βρίσκει την ταξική ενότητα των ναυτεργατών και την έμπρακτη αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι ανάγκη ναυτεργάτες – εργατική τάξη, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι να κτίσουμε κοινό μετερίζι του αγώνα, με την κοινωνική συμμαχία να δυναμώσει η γραμμή πάλης ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και τους φορείς της, το βάρβαρο σύστημά τους.

Κυβέρνηση – εφοπλιστές με ταξικό μίσος επιτίθενται στους ναυτεργάτες, για τη κατάργηση Σ.Σ. Εργασίας, ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, φοροεπιδρομή και ένταση της καταστολής των αγώνων μέσα από τους φανερούς και κρυφούς μηχανισμούς του αστικού κράτους.

Με «μισθοφόρους αγανακτισμένους πολίτες» και τις ειδικές δυνάμεις του λιμενικού, με εντολή των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, επιτίθενται στους απεργούς ναυτεργάτες στους καταπέλτες των καραβιών, τροφοδοτούν το κοινωνικό αυτοματισμό.

Οι αποφάσεις και τα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ δεν αφήνουν τίποτε όρθιο!

Η φορολόγηση των ναυτεργατών γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του αντιλαϊκού νόμου 4387/2016, δηλαδή, φορολογείται το εισόδημά τους στο 45%, στο οποίο αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης 9%, εκτινάσσεται συνολικά στο 54%!

Την ίδια ώρα οι εφοπλιστές με τους νόμους 2687/1953, 27/1975 κ.α. απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια, που καρπώνονται απότην εκμετάλλευση των ναυτεργατών, αμύθητα κέρδη για το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη ναυτιλία και ο νόμος 27/1975 λειτουργεί ως «πλυντήριο» για δισεκατομμύρια δολάρια αφορολόγητα ποσά, αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο, που με θράσος από το πολιτικό τους προσωπικό προβάλλεται ως το « επιχειρηματικό δαιμόνιο των εφοπλιστών»!

Συνεχίζουμε, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με τη γραμμή ρήξης και ανατροπής και πολύτιμο εφόδιο την έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζεται σε πανελλαδική κλίμακα, από τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση των αντεργατικών και των αντιασφαλιστικών νόμων και κάλυψη των απωλειών.

  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια.

  • Το δικαίωμα στη δουλειά , προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.

  • Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος 4387/2016 που λεηλατεί το εισόδημα των ναυτεργατών.

  • Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, κατάργηση των φοροαπαλλαγών τους, του νόμου 27/1975 και αύξηση της φορολογίας στο 45% του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...