ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: Συμμετέχουμε στα Συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 9 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με Ε.Ε, ΔΝΤ, προχωρούν στην υλοποίηση των νέων αντεργατικών μέτρων για την 3η αξιολόγηση, με νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, πρόσθετα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, μείωση του αφορολόγητου ορίου, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες κά.

 Όλοι στον αγώνα, ξεσηκωμός, στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός

 Κεφάλαιο – κυβέρνηση σε συγχορδία με τα αστικά κόμματα, θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στο συνδικαλιστικό κίνημα, να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία.

Οι ταξικές δυνάμεις του ναυτεργατικού κινήματος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έχουμε αποφασίσει αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει ν/σ σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, να απαντήσουμε με απεργιακό αγώνα.

 Όπλο των εργατών είναι η απεργία δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία

 Κυβέρνηση, Εφοπλιστές, Τραπεζίτες, Βιομήχανοι, επιδιώκουν την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, των ΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, θέλουν να επιβάλλουν σε κάθε χώρο δουλειάς συνθήκες γαλέρας με εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Οι ταξικές δυνάμεις στο ναυτεργατικό κίνημα, με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αναπτύσσουν πολύμορφη δράση ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίο, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και των προκατόχων της, στο κρίσιμο μέτωπο των κλαδικών Σ.Σ. Εργασίας και της ΕΓΣΣΕ, της κοινωνικής ασφάλισης, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τη φοροληστεία, την υπεράσπιση της απεργίας, τη συλλογική οργάνωση και δράση της εργατικής τάξης.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία της ΠΝΟ, τις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ και του οπορτουνισμού ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που βρίσκουν έκφραση στη διοίκηση της ΠΕΝΕΝ και για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΠΝΟ, ότι αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Με διαβλητές και νόθες διαδικασίες, δεν θέλουν να αλλάξουν την δομή και λειτουργία της ΠΝΟ, να συνεχίζονται οι βρώμικες συναλλαγές με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, υπονομεύοντας το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Οι ταξικές δυνάμεις του ναυτεργατικού κινήματος καταψήφισαν τον απολογισμό, ανέδειξαν το διεκδικητικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών,έχουν καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την τροποποίηση του καταστατικού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα σωματεία, συνεχίζουν τον αγώνα να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη η ανασύνταξη του ναυτεργατικού κινήματος.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να συμβάλουμε με μεγαλύτερη μαχητικότητα, να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

 

Διεκδικούμε:

 

Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.

Πλήρη – σταθερή εργασία με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων Εργασίας και των ενώσεων προσώπων. Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

Υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

 

3 Νοέμβρη 2017

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...