ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ : Συμμετέχουμε στα Συλλαλητήρια των δυνάμεων

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την Δευτέρα 30 Οκτώβρη

 

 

στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

 

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Προ των πυλών τα νέα αντεργατικά μέτρα που προετοιμάζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ε.Ε, ΔΝΤ, ενόψει της 3ης αξιολόγησης και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, που θα τα φορτώσουν όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις πλάτες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, μείωση του αφορολόγητου ορίου, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες κά.

Στη πρώτη γραμμή των στόχων κεφαλαίου – κυβέρνησης είναι το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, τα εργατικά δικαιώματα, που κατάκτησε η εργατική τάξη με σκληρούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

 

Κάτω τα χέρια από την απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση,

την οργάνωση των εργαζομένων

 

Να μην τολμήσουν!!!

Να απαντήσουμε με γενικό ξεσηκωμό και απεργία, τα όπλα μας δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν μια πρώτη απάντηση με την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας στις 12 Οκτώβρη, συνεχίζουμε με πολύμορφες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, με συσκέψεις και εξορμήσεις.

Συνεχίζεται η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μετά και την επίσκεψη του κ.Τσίπρα στις ΗΠΑ, η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Συμφωνίες σε ζητήματα ενέργειας, εμπορίου και πολεμικού εξοπλισμού με κόστος 2,4 δις που αφορούν τις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ και όχι τις αμυντικές ανάγκες της χώρας και θα είναι πρόσθετα οικονομικά βάρη για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Την 1η Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Τακτικό Συμβούλιο της ΠΝΟ και στις 23-24 Νοέμβρη το Παν-ναυτικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια με εκλογή νέου Γ.Γ της ΠΝΟ.

Η πλειοψηφία των διοικήσεων των ναυτεργατικών σωματείων δεν θέλουν να γίνει καμία αλλαγή στην δομή και λειτουργία της ΠΝΟ, που δεν ισχύει η απλή αναλογική, αλλά εφαρμόζεται οπεριορισμός του 1/10 επί του συνόλου του αριθμού των ψηφισάντων στα ναυτεργατικά σωματεία, με αποτέλεσμα των αποκλεισμό αντιπροσώπων.

Απορρίπτουν τις προτάσεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για αλλαγή του καταστατικού της ΠΝΟ, εφοπλιστές, κυβερνήσεις και οι άνθρωποί τους στη ΠΝΟ, θέλουν πολλά μικρά σωματεία σφραγίδες, ανίκανα να παρέμβουν και να προασπίσουν τα συμφέροντα των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Καθοριστικής σημασίας ζήτημα είναι να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη, ότι μέσα από την οργανωμένη πάλη θα ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στα ναυτεργατικά σωματεία με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, την ανασύνταξη του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Έχουμε πλούσια εμπειρία μέσα από την δράση μας για το σύνολο των προβλημάτων, συνεχίζουμε με αγωνιστική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, να δυναμώσει η οργάνωση και ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

 

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας

με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη

 

Διεκδικούμε:

 

Κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων.

Πλήρη – σταθερή εργασία με ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων Εργασίας και των ενώσεων προσώπων. Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.

Υπεράσπιση του δικαιώματος της απεργίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών τώρα.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια την ανεργία την δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω από το ΝΑΤΟ.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

Περισσότερα

Πρόσκληση για Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ)

  1945-2020 75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία   Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής...

Κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε σύσκεψη 9 Γενάρη στο Συνδικάτο Οικοδόμων 6.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ΚΑΙ...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Κω : Όλοι και όλες τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην...