ΠΕΜΕΝ-ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ-ΠΕΕΜΑΓΕΝ-ΠΕΣ/ΝΑΤ: ΟΛΟΙ στα Συλλαλητήρια των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, καλλιεργεί αυταπάτες για την εργατική – λαϊκή οικογένεια για «τέλος μνημονίων», «δίκαιη ανάπτυξη», «επιστροφή στη κανονικότητα».

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προετοιμάζει και υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση, φέρνει ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, φτώχια, ανεργία, πολέμους, μετανάστευση, προσφυγιά, υπονόμευση των μέτρων προστασίας από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες.

Στους ναυτεργάτες το «τέλος μνημονίων» καταγράφεται με την ένταση της επιθετικότητας των εφοπλιστών, που αρνούνται την ανανέωση των ΣΣΕ με αυξήσεις, ενώ για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΝΟ, παρά την αγωνιστική συμμετοχή των ναυτεργατών  στην πρόσφατη απεργία  αποφάσισε  να την σταματήσει άμεσα, εκτελώντας τις εντολές των εφοπλιστών, της κυβέρνησης.

Εφοπλιστές – κυβέρνηση επιδιώκουν την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ και της ασφάλισης στο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα ΝΑΤ – ΕΦΚΑ, την διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καθορίζουν τις οργανικές συνθέσεις  με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα.

Επιδείνωση του ακτοπλοϊκού συγκοινωνιακού δικτύου σε βάρος των ναυτεργατών, του εργαζόμενου λαού, με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, τα εξαντλητικά δρομολόγια και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας των ναυτεργατών, υπονομεύοντας ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, κάθε λαϊκή οικογένεια να αγωνιστούν δίπλα στο ταξικό εργατικό κίνημα, δίπλα στα σωματεία, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή για:

Απαιτούμε και Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα για:

√ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

√ Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.

√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

√ Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

√ Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...