ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ : καλούν τα σωματεία να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Απρίλη στο Υπουργείο Εργασίας για να καταδικάσουν τη συνάντηση των “κοινωνικών εταίρων”

Δημοσιεύτηκε στις

Πρόκληση και εμπαιγμό για τους εργαζόμενους αποτελεί η συνάντηση στις 15 Απρίλη των «κοινωνικών εταίρων» μεταξύ Υπουργείου Εργασίας – ΣΕΒ – ΓΣΕΕ, για τον κατώτατο μισθό και τις ΣΣΕ.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, γνωρίζουν πολύ καλά τα ψίχουλα που τους έριχναν από τα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου», μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων» με πρωτεργάτες τις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Α.Π (ΜΕΤΑ), για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.

Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καλλιεργεί αυταπάτες και εφησυχασμό, ενώ προετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ.  

Τέρμα πια η κοροϊδία.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να απαιτήσουμε εδώ και τώρα με νόμο, την άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για διαπραγματεύσεις.

Καλούμε τα σωματεία, να καταδικάσουν την συνάντηση των «κοινωνικών εταίρων», να συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Απρίλη στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας.    

  ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  •  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

 

 

 

8 Απρίλη 2015

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας