ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ,ΠΕΣ/ΝΑΤ: Οργανωτική Σύσκεψη την Τετάρτη 14 Φλεβάρη στις 10:30

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

 Με αποφασιστικότητα και με πολύτιμη πείρα την δράση μας το προηγούμενο διάστημα συνεχίζουμε στη μάχη της οργάνωσης και του αγώνα να δυναμώσουν η ταξική πάλη και οι εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Η απάτη της «δίκαιης ανάπτυξης» και το «τέλος μνημονίων», επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι πριν στεγνώσει το μελάνι με τα πρόσθετα αντεργατικά μέτρα της 3ης αξιολόγησης που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, προετοιμάζονται νέα μέτρα για τα 82 προαπαιτούμενα της 4ηςαξιολόγησης.

Στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζεται χωρίς καμία αντίδραση η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του, αυξάνοντας διαρκώς την εκμετάλλευση των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Την ίδια περίοδο οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που προκαλεί η καπιταλιστική οικονομία, συνεχίζονται οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή, στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, της κυβέρνησης και των άλλων αστικών πολιτικών δυνάμεων η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε.

Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΕΙ

ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΕΙ

Αυτοί είναι που συμφώνησαν στον βομβαρδισμό και διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας την δεκαετία του ’90, την «αραβική άνοιξη», αυτοί είναι που θέλουν να μετατρέψουν τον εργαζόμενο λαό τροφή για τα κανόνια τους.

Στους ναυτεργάτες δεν εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα των ΣΣΕ, ενισχύεται η ανασφάλιστη εργασία, η ανεργία, η εντατικοποίηση με τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις υπονομεύοντας την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, τραγικές συνέπειες με την εφαρμογή του ν.4387/2016 (φορολογία – ασφαλιστικό) δεν εκδίδονται κύριες – επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, παρά μόνο προσωρινές η μέγιστη 721 ευρώ, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις με τον επανυπολογισμό τους,

Στη ΠΝΟ συνεχίζουν τον βρώμικο ρόλο τους οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ) και του οπορτουνισμού (ΛΑΕ – ΑΝΑΤΡΣΥΑ) με επικεφαλείς τον Γ. Χαλά και Α.Νταλακογεώργο, αυτές οι δυνάμεις του κοινωνικού εταιρισμού συμμετέχουν σε στημένους διαλόγους υπονομεύοντας τους αγώνες όπως την απεργία στις 12-1-2018, καλλιεργούν το δηλητήριο του συμβιβασμού, του «λιγότερου κακού», σπέρνουν την απογοήτευση, να βρίσκει έδαφος η αντιναυτεργατική πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης.

Καλούμε του ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους, να προετοιμάσουμε αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, με το πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων, για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ανεργία, φορολογία, πλειστηριασμούς, στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 21 Φλεβάρη στις 6:30 μ.μ στην Ομόνοια, στο συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ενάντια στις κατασχέσεις των σπιτιών και των καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Περισσότερα

Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας: 1η Μάη Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Ν. Αχαΐας «Η Αναγέννηση» μαζί με τον Σύλλογο...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου θα κερδίσουν!

1η Μάη 2024 Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Οι αγώνες των εργαζομένων όλου του...

Κοινό ψήφισμα συνδικαλιστικών οργανώσεων στο χώρο της δικαιοσύνης ενάντια στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΝΑ...