ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να αντισταθούμε στην επίθεση των εφοπλιστών, της κυβέρνησης

Δημοσιεύτηκε στις

Παράσταση διαμαρτυρίας ναυτεργατών από τα πλοία, με την συμμετοχή των ταξικών δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε στη συνάντηση – παρωδία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, για την ανανέωση των ΣΣΕ, στην οποία οι εφοπλιστές συνέχισαν την επιθετικότητα σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, επανέλαβαν προκλητικά ότι «έχουν επιπτώσεις από την διεθνή και εσωτερική κρίση» προτείνοντας ανανέωση με μηδενικές αυξήσεις.

Στη συνάντηση έπεσαν οι «μάσκες» των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, με επικεφαλή τον Γ.Γ της ΠΝΟ Γ. Χαλά, που είναι σε ανοιχτή ακρόαση με τους εφοπλιστές, για να βάλουν «ορισμένους» ναυτεργάτες την θερινή περίοδο, στις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, ενώ ροκανίζουν χρόνο για να μην αναπτυχθούν απεργιακοί αγώνες.

Στην ίδια κατεύθυνση ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ είχε το θράσος να υποδείξει στις ταξικές δυνάμεις, όπως και ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργος Α. στη τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε, να κάνουμε «παγκόσμια απεργία».

Απαντάμε στους εφοπλιστές και στους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, δεν δεχόμαστε υποδείξεις, «οι απεργίες αποφασίζονται από τους εργάτες και υλοποιούνται από τους εργάτες».

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, επαναλαμβάνουν για άλλη μια φορά και απαιτούν, μετά τα συνεχιζόμενα ναυάγια των διαπραγματεύσεων των ΣΣΕ με τους εφοπλιστές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, άμεσα να συγκληθεί η Ε.Ε της ΠΝΟ, για κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να αντισταθούμε στην επίθεση των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε με βάση τις δικές μας ανάγκες:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...