ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ- ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 10 Οκτώβρη με δισέλιδη ανακοίνωση λίβελο η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, καταφέρεται εξ ολοκλήρου ενάντια στη δράση του ΠΑΜΕ, των ταξικών δυνάμεων της ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογεώργος έχει δηλώσει σε συνέδριο της ΠΝΟ ότι αυτός συντάσσει τα κείμενα του σωματείου του, ο κατά τ’ άλλα «ακομμάτιστος», «ανένταχτος», «ακηδεμόνευτος», ανεξάρτητος», είναι γνωστός στους ναυτεργάτες για τις πολιτικές και συνδικαλιστικές του μεταλλάξεις, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ βρίσκεται σε νέα πολιτική αναζήτηση. Αυτός που κάνει κωλοτούμπες, «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

Γράφει για κοινό βηματισμό «κομμουνιστικής, ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς», για να προκαλέσει σύγχυση, να υπονομεύσει κάθε πρωτοβουλία που δεν ελέγχει όπως της ΠΕΣ/ΝΑΤ που πραγματοποίησε σύσκεψη στις 2 Οκτώβρη, με πλατύ κάλεσμα χωρίς αποκλεισμούς. Ποιος είναι αυτός που επιθυμεί την κομματική και παραταξιακή ποδηγέτηση;

Στην ίδια κατεύθυνση ως επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης «Ταξική Εργατική Συσπείρωση» στο ΕΚΠ, στις 21 Ιούλη συμφώνησε και ψήφισε το κείμενο – κάλεσμα και το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων. Στην πράξη όταν οι ταξικές δυνάμεις ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ το έβαλαν σε ψήφιση σε συνεδριάσεις της ΠΝΟ, το υπονόμευσε 3 φορές, με το επιχείρημα ότι είναι «κομματικό – παραταξιακό» και το επιβεβαιώνει με σειρά ανακοινώσεων. Θυμίζει τις μαύρες εποχές του Μεταξά, της χούντας και του υπουργού Λάσκαρη, με τους παλιούς ναυτεργάτες να λένε «Αντωνάκη με αυτά που γράφεις τον Θεοδώρου τον ξεπέρασες, τον Μακρή τον φτάνεις». Για να μαθαίνουν οι νεώτεροι ο Μακρής για χρόνια πρόεδρος στη ΓΣΕΕ μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, με συμπρωταγωνιστή τον Θεοδώρου από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συνδέθηκαν με τις πιο «μαύρες σελίδες» της ιστορίας που έζησε ο λαός μας.

Στις 9 Μάη 2016 τα τσιράκια των εφοπλιστών κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Ε.Ε της ΠΝΟ και σε εξέλιξη απεργιακού αγώνα, με καθ’ υπόδειξή τους παρενέβη αστυνομική δύναμη ζητώντας την αυτόφωρη σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) Γιώργου Αντωνόπουλου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Δ.Σ του ΕΚΠ.

Γνωστές είναι οι υπογραφές του σε ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία και η δήλωση του για τα κρουαζιερόπλοια «η κα Κατσέλη μας κορόιδεψε που μας έταξε το 15% να είναι έλληνες ναυτεργάτες». Πώς να μην υπονομεύσει το κείμενο – κάλεσμα και το σχέδιο νόμου των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, που απαντά στην επιθετικότητα του κεφαλαίου, για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, ΣΣΕ – Κοινωνική ασφάλιση για όλους, ενάντια στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.

Γράφει για τον εργοδοτικό – συνδικαλισμό, κεραυνώνει τον ομοτράπεζο του με τους εφοπλιστές Γ.Γ της ΠΝΟ Γ.Χαλά, ενώ στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ ψήφισε να συμμετέχουν οι 5 νόθοι αντιπρόσωποι της ΠΝΟ η οποία διατηρεί και δεν εφαρμόζει την απλή αναλογική στο καταστατικό της.

Χρειάζονται πολλές σελίδες για να καταγράψεις τα γνωστά κατορθώματα του στην υπηρεσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, το μίσος του για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όταν η πλειοψηφία των ναυτεργατών αναγνωρίζει την έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη τους ακόμα και σε αγώνες με πολιτική επιστράτευση, όταν ο ίδιος κρυβότανε και έλεγε στους ναυτεργάτες «πάρτε το χαρτί της επιστράτευσης και φορτώστε».

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, του «κοινωνικού εταιρισμού», της υποταγής στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Να συνεχίσουμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Μαζικά – δυναμικά συμμετέχουμε την Δευτέρα 17 Οκτώβρη στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία που πραγματοποιεί η ΠΕΣ/ΝΑΤ στις 11 το πρωί στο ΝΑΤ, ενάντια στις περικοπές των συντάξεων και συνολικά για τα προβλήματα των συνταξιούχων, των ναυτεργατών. Την ίδια μέρα στις 6:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων, που έχουν την πρωτοβουλία με το κείμενο – κάλεσμα και το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...