ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Η πάλη για τις ΣΣΕ, για αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση πρέπει να γίνει υπόθεση όλων ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε στις

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ επιβεβαιώθηκαν οι επανειλημμένες καταγγελίες των ταξικών δυνάμεων των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την αδιαλλαξία και επιθετικότητα των εφοπλιστών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ΥΕΝ, που την οπλίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού με πρωτεργάτες τον Γ.Γ Χαλά Γ. και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργο Α.

Από καιρό είχαν ναυαγήσει οι διαπραγματεύσεις δίνοντας χρόνο στους εφοπλιστές, ενώ στο παρασκήνιο της τριμερής συνεργασίας εφοπλιστές – ΥΕΝ – ΠΝΟ, συνεχίζουν να μεθοδεύουν την προώθηση αντιναυτεργατικών μέτρων, με βασική στόχευση την κατάργηση των ΣΣΕ και την υπονόμευση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Χαρακτηριστική είναι η στάση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργου Α. ο οποίος «ξιφουλκεί» για τα προβλήματα των ναυτών, ενώ την ίδια ώρα φροντίζει και προστατεύει τα συμφέροντα των στενών συνεργατών του (ΑΤΤΙΚΑ, ΑΝΕΚ, ΜΙΝΩΙΚΕΣ).

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού απορρίπτοντας τις αγωνιστικές και απεργιακές προτάσεις των ναυτεργατών, με απύθμενο θράσος πρότειναν απεργιακή κινητοποίηση τον Σεπτέμβρη. Αίσχος!!!

Αυτές οι δυνάμεις απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσαν οι ταξικές δυνάμεις, για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης την Τετάρτη 1 Αυγούστου και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία.

Η πάλη για τις ΣΣΕ, για αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες συνδέεται με την ανασύνταξη του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων ναυτεργατών, όλων των ειδικοτήτων, ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών και συνολικά του κεφαλαίου, ενάντια στα φερέφωνα τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους ναυτεργάτες, οργανώνουμε την δράση μας για το σύνολο των προβλημάτων μας, διεκδικώντας:

 

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και στις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφύγων Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από όλους τους...

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη: Για τη Λαχειοφόρο Αγορά της ΕΕΔΥΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, ημέρα Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 11 π.μ., η...