ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ : Καλούμε τα μέλη μας τους Μηχανικούς, τους Μηχανοδηγούς, τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων στα καράβια της Ραφήνας να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις 1,2 και 3 Αυγούστου

Δημοσιεύτηκε στις

Τα Δ. Σ. των σωματείων της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Κ.Π. Μηχανής Ε. Ν. – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» ενημέρωσαν τους ναυτεργάτες των Επιβατηγών Οχηματαγωγών καραβιών στο λιμάνι της Ραφήνας, για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται με ευθύνη των εφοπλιστών ΣΕΕΝ και των κυβερνητικών – εργοδοτικών συνδικαλιστών ΠΝΟ, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση των ΣΣΕ στις 25 Ιούλη 2017.

Διαπίστωσαν τις τεκμηριωμένες καταγγελίες των ναυτεργατών ότι στα Ε/Γ – Ο/Γ καράβια με λιμάνι αφετηρίας τη Ραφήνα αλλά και σε Πανελλαδική κλίμακα στην Ακτοπλοΐα και στα Πορθμεία, οι εφοπλιστές με τη κάλυψη του υπουργείου Ναυτιλίας, παραβιάζουν κατάφωρα τις Σ.Σ. Εργασίας και σε συνδυασμό με τη μείωση των οργανικών συνθέσεων και την αύξηση της πυκνότητας των δρομολογίων των καραβιών – δουλειά 14 – 16 ώρες τη μέρα, θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Η αντιλαϊκή πολιτική εφοπλιστών, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων τους, Ε.Ε, ΔΝΤ, κεφάλαιο, επιφέρει δραματικές περικοπές στο εισόδημα των ναυτεργατών, με οδυνηρές επιπτώσεις στη ζωή της ναυτεργατικής οικογένειας.

Την ίδια ώρα στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, απαγορευτικές για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται με κρατικές επιδοτήσεις, που μόνο για το 2017 ανέρχονται στα 90 εκατ. ευρώ!

Η κατάσταση είναι ανυπόφορη για τους ναυτεργάτες στα καράβια.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις τα Δ.Σ. των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούμε τα μέλη μας τους Μηχανικούς, τους Μηχανοδηγούς, τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων στα καράβια της Ραφήνας να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου των ναυτών στα πλοία «TERAJET» στις 1/8/2017, «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» στις 2/8/2017, «SUPERRUNNER» στις 3/8/2017.

Κλιμάκωση του αγώνα, με Πανελλαδική απεργία στην Ακτοπλοΐα και τα Πορθμεία, πρόταση που έχουμε θέσει στην ΠΝΟ και εκφράζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των ναυτεργατών για την εφαρμογή και ανανέωση των ΣΣΕ, με βάση τη κάλυψη των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του κλάδου.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...