ΠΕΜΕΝ: Οργάνωση και συνέχιση του απεργιακού αγώνα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, προετοιμασία 48ωρης Γενικής Απεργίας αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση

Δημοσιεύτηκε στις

Το Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ σε συνεδρίαση του στις 07/02/2016, ανέδειξε την ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, με αιχμή το ν/σ για την κοινωνική ασφάλιση.

Οι πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, η απεργία στις 4 Φλεβάρη και τα συλλαλητήρια στις 12 και 13 Φλεβάρη,  αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη της ταξικής πάλης, σφραγίστηκαν από τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα.

Καταδικάζουμε την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών,  προετοιμάζονται και χερσαίες επεμβάσεις  των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή της Συρίας. Τεράστιες και επικίνδυνες οι ευθύνες της κυβέρνησης   να συμμετέχει ενεργά και να αναλαμβάνει  δεσμεύσεις, στο πλαίσιο των σχεδιασμών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, με κίνδυνο την γενίκευση του πολέμου.

Θύματα αυτής της πολιτικής είναι οι εργαζόμενοι που οδηγούνται μαζικά στην φτώχια, την εξαθλίωση, την προσφυγιά, την μετανάστευση και δίνουν τροφή στα φασιστοειδή της Χ.Α. να δηλητηριάζουν το λαό με εθνικιστικό μίσος.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, οι δυνάμεις της ΝΣΚ, του ΠΑΜΕ, με την δημοσίευση του ν/σ για την κοινωνική ασφάλιση ανέπτυξαν πολύμορφη δράση με συσκέψεις, περιοδείες, εξορμήσεις σε πλοία, στην Α. Μιαούλη, σε ναυτικές σχολές, για την ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα, πρωτοστάτησαν στην πραγματοποίηση  των 8 απεργιακών αγώνων, που έγιναν από τις 20 Γενάρη.

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ (5/2/2016) έθεσαν ως επιτακτική ανάγκη τον σχεδιασμό ενός μακροπρόθεσμου προγραμματισμού κλιμάκωσης και εναλλαγής όλων των μορφών πάλης με απεργιακές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, με συσκέψεις των ναυτεργατών στα καράβια, αλληλεγγύη με το ταξικό  εργατικό κίνημα για το ασφαλιστικό, τις Σ.Σ. Εργασίας, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.α. 

Το Δ.Σ αποφάσισε την οργάνωση και συνέχιση του  απεργιακού αγώνα ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο, προετοιμάζουμε παράλληλα με το σύνολο των προβλημάτων  48ωρη Γενική Απεργία αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει στη βουλή το ν/σ για την κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε τα σωματεία, φορείς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία, σε οργάνωση και  αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική που θα υπηρετεί τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.   

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ     ΕΝΩΣΗ     ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ     ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ     ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

18 Φλεβάρη 2016

 

Περισσότερα

Τιμούμε την επέτειο της Νάκμπα δυναμώνοντας το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Η επέτειος της Νάκμπα, της «καταστροφής» και του ξεριζωμού του λαού της Παλαιστίνης το...

 Ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθές η ολονύχτια διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στη...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...