ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: 24ώρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων 18 Απρίλη από 6 π.μ. έως την Πέμπτη 19 Απρίλη 6:00

Δημοσιεύτηκε στις

Με πρωτοβουλία των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ με θέμα το σχέδιο υπουργικής απόφασης, που με πρόσχημα «την ανεπάρκεια πλοίων», προωθεί την κατακρεούργηση των ΣΣΕ και της υποχρεωτικής ασφάλισης των ναυτεργατών, στην δημόσια  κοινωνική ασφάλιση, για την ενίσχυση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου, δίνει το δικαίωμα να δρομολογούνται πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών λιμανιών, με σημαίες ευκαιρίας και με ναυτεργάτες χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση και περαιτέρω μειώσεις των οργανικών συνθέσεων των πλοίων.

Με πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων η ΕΕ της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα 24ώρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης από την Τετάρτη 18 Απρίλη από 06:00 έως την Πέμπτη 19 Απρίλη στις 06:00    

Μπροστά στη νέα επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, οργανώνουμε την πάλη μας στο δρόμο του ταξικού αγώνα, που αποτελεί μονόδρομο για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, όσο παραμένει και συνεχίζεται η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του επαίσχυντου σχεδίου υπουργικής απόφασης.

 

Διεκδικούμε:

√ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις

√ Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751€

√ Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών  νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση.

√ Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.

√ Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών

για την εργατική – λαϊκή οικογένεια

Καλούμε τους ναυτεργάτες, στην οργάνωση για την επιτυχία της απεργίας, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας με βάση τις πραγματικές ανάγκες ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας