ΠΑΣΕΒΕ: Εδώ και τώρα να ανατρέψουμε τη νέα αντιασφαλιστική επέλαση!

Δημοσιεύτηκε στις

 

Την Πέμπτη 4 Δεκέμβρη, συνδικάτα και εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, σε κυβερνητικά κτίρια.

Την Παρασκευή 5 Δεκέμβρη, πανελλαδική πανεξόρμηση παντού σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους χώρους δουλειάς! Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το νέο σφαγιασμό που προετοιμάζεται.

Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις! Στην Αθήνα, στις 5.30μμ στην Ομόνοια!

 

 

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!

 

  • Μειώνουν ξανά τις συντάξεις! Συζητούν για νέους μαθηματικούς τύπους που θα μειώνουν τις συντάξεις, μαγειρεύοντας ξανά και ξανά τους συντελεστές αναπλήρωσης και τα κριτήρια, έτσι ώστε να μας καταδικάσουν στην εξαθλίωση. Είναι δηλωμένη η πρόθεσή τους για παροχή ενός «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», των 200 και 300 ευρώ! Μέτρο της ΕΕ που είναι φτιαγμένο μόνο και μόνο για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.
  • Τσακίζουν το ΕΚΑΣ που έδινε ανάσα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Μειώνουν τα προνοιακά επιδόματα.
  • Αυξάνουν δραματικά τα όρια ηλικίας! Σβήνουν τη δυνατότητα που είχαν αρκετοί από μας να συνταξιοδοτηθούν πριν το 65ο έτος της ηλικίας τους ή πριν το γενικό όριο του 67ου έτους. Θίγει κυρίως παλιούς ασφαλισμένους που μπορεί να είχαν μπει στην παραγωγή ακόμα και από την δεκαετία του ’70 αλλά είτε τους λείπει ο αναγκαίος αριθμός ενσήμων είτε το όριο ηλικίας. Σε αυτές τις ομάδες περιλαμβάνονται οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, εργαζόμενοι που ασφαλίζονται στα ΒΑΕ, ασφαλισμένοι στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25ετία και μεταβατικά όρια ηλικίας πριν το 62ο έτος.
  • Αυξάνουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων για την κατοχύρωση του δικαιώματος στη σύνταξη από τα 4.500 ένσημα (15 χρόνια) στα 6.000 ένσημα (20 χρόνια)!
  • Αφήνουν την υγεία του λαού και την προστασία των εργαζόμενων στο έλεος των κερδών των ασφαλιστικών εταιρειών!
  • Αυξάνουν τον ΦΠΑ σε διάφορα είδη (όπως τα ιατρικά είδη και τα φάρμακα) με αποτέλεσμα τις αυξήσεις των τιμών, πλήττοντας κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα! 

Οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις και ο βαθιά αντιδραστικός αντιασφαλιστικός νόμος του 2010 που μπαίνει σε εφαρμογή από αρχή του έτους, δεν τους αρκεί. Νομοθετούν συνεχώς μέτρα που  απαλλάσσουν το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία από τις ευθύνες τους στο ασφαλιστικό. Επιδιώκουν να γίνει η ασφάλιση ατομική υπόθεση του καθένα, να γίνουμε πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών, στο έλεος της κερδοφορίας τους.

 

Φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Να μη χαρίσουμε τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!

 

 

Τα μέτρα αφορούν τους πάντες, δεν εξαιρούν κανέναν.

 

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί μικρομεσαίους ΕΒΕ, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους μαζί με την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Κάθε σωματείο, κάθε ένωση, κάθε συνταξιουχική οργάνωση, κάθε γυναικείος σύλλογος, κάθε σύλλογος νεολαίας να μπει μπροστά, να πάρει την ευθύνη και τη θέση του στον αγώνα.

 

  • Να  μην  επιτρέψουμε  να  γκρεμίσουν  το  όποιο  ασφαλιστικό  δικαίωμα απέμεινε.
  • Να μην επιτρέψουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα να παραδοθούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων.
  • Να  μην επιτρέψουμε να γίνει η κοινωνική ασφάλιση ατομική υπόθεση.
  • Να μην επιτρέψουμε άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Να καταργηθούν όλοι οι ως σήμερα αντιλαϊκοί εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.

 

Αν τα μέτρα προχωρήσουν ή όχι, θα εξαρτηθεί από τη στάση μας!

 

Κανένας δεν επιτρέπεται να περιμένει τη σφαγή του!

 

Δεν υποτασσόμαστε στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων, της ΕΕ!

 

Δε θα παραιτηθούμε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή!

Να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς για την κατάργηση

του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης!

 

Να αγωνιστούμε για ένα ασφαλιστικό σύστημα  που  θα  προστατεύει  το λαό,  θα  του  εξασφαλίζει αξιοπρεπή  και  ποιοτική  ζωή  μετά  τον  εργασιακό  βίο,  θα  του  προσφέρει  δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.

 

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι!

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Να προετοιμαστούμε για νέα απεργιακή μάχη!

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 7 Δεκέμβρη σε όλες τις πόλεις! Στην Αθήνα, στις 5.30μμ στην Ομόνοια!

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...