Παρέμβαση του Συρίγου Βάλσαμου, Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Αυτές τις μέρες που η κυβέρνηση προσπαθεί να πλασάρει στο λαό το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης, δημιουργώντας κλίμα εφορίας ότι η πολιτική της πιάνει τόπο και τα αποτελέσματα επιστρέφουν στους αδικημένους, τους ανέργους τους μικροσυνταξιουχους με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα, με τις φιέστες για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Έρχεται την ίδια ώρα η σκληρή πραγματικότητα και χαλαει τα σχέδια τους.

Μία πραγματικότητα που αποδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την ταξικότητα της πολιτικής της συγκυβέρνησης υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι πραγματική πρόκληση την ώρα που δήθεν λύνονται αδικίες, να κατασχονται τραπεζικοί λογαριασμοί, μισθοί και συντάξεις από την εφορία, να προχωράν οι πλειστηριασμοι από τις τράπεζες και το κράτος, του ιδρώτα του λαού, τα σπίτια του και το βοιος του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκανε και σε αυτό το ζήτημα την βρώμικη δουλειά ότι δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενες συγκυβέρνηση, προώθησε τον πόθο των τραπεζιτών και των ξένων φάνς για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμο. Με αυτό τον τρόπο ο βοιος του λαού γίνεται λεία έτοιμη να κατασπαραχθει από εγχώριους και διεθνής “επενδυτές” από αυτούς τους υγιείς που καλεί η κυβέρνηση να επενδύσουν στην χώρα μας. Ενημερώνουμε το λαό ότι δεν υπάρχει καμία είδους προστασία της λαϊκής κατοικίας από την μεριά της κυβέρνησης. Ήδη σπίτια πλειστηριαζονται στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Το ταξικό κίνημα της χώρας μας, το ΠΑΜΕ και οι αντιμονοπωλιακες δυνάμεις των ΕΒΕ δεν θα επιτρέψουν να χαθούν σπίτια λαϊκών οικογενειών. Οργανώνουμε την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε σωματείο και γειτονιά, στις Λαϊκές Επιτροπές, όπου ο κάθε ένας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του πρέπει να απευθυνθεί και να οργανωθεί, έτσι με την οργάνωση και την Αλληλεγγύη το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, θα γίνεται πραγματικότητα.

Σε αυτά τα πλαίσια η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ συγκρότησε Επιτροπή η οποία πέραν των οποίων συμβουλών μπορεί να δίνει σε δανειολήπτες, κύριο μέλημα της είναι ο συντονισμός του αγώνα σε επίπεδο Αττικής ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή προστασία της λαϊκής κατοικίας. Εκτιμούμε ότι η μάχη θα δωθει σε κάθε συνοικία και Γειτονιά και σε αυτή την μάχη κύριο ρόλο θα παίξουν τα σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών μέσα από την συμμαχία τους που εκφράζεται στις Λαϊκές Επιτροπές καθώς και της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων. Το “ένας για όλους και όλοι για έναν” είναι η απάντηση στα αρπακτικά και στην φιλομονοπωλιακη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγέλλουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και τον μηχανισμό παραπληροφορησης ότι οι πλειστηριασμοι που γινονται δεν έχουν σχέση με κατοικίες φτωχών λαϊκών οικογενειών, αλλά ευπόρων μπαταξιδων, οι αναρτήσεις στα ειρηνοδικεία είναι δημόσιες και ο καθένας βλέπει τι πλειστηριάζεται και το ποσό για το οποίο γίνεται ο πλειστηριασμος.

Περισσότερα

Άρθρο του Νίκου Παπαγεωργίου, Μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμού στα Δικαιολογητικά για την απεργία

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, που πρωτοστάτησαν στην επιτυχία της απεργίας-σταθμό των τελευταίων χρόνων...

Άρθρο του Αντρέα Καργόπουλου, αντιπροέδρου της ΟΛΜΕ, εκλεγμένου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις 17 Απρίλη απεργούμε.  Απεργούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους...

Δήλωση Θανάση Γκώγκου (μέλος ΔΣ ΔΥΠΑ εκ μέρους των εργαζομένων) για το νέο άθλιο πρόγραμμα που αφορά τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Αίσχος και ντροπή! Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ως μια γροθιά βρίσκονται επί...