Παρέμβαση του συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άρτας Πρέβεζας στο εργοστάσιο FOPEN για την απεργία του κλάδου στις 29/3

Δημοσιεύτηκε στις

 
Συνεχίζει τις παρεμβάσεις του για την οργάνωση της απεργίας του κλάδου την Πέμπτη 29 Μάρτη το Συνδικάτο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Άρτας-Πρέβεζας. Όλες αυτές τις μέρες περιόδευσε σε εργοστάσια της περιοχής, όπως ΒΙΚΗ, ΙΟΝ, φυτώρια Ξυλογιάννη, ΗΠΕΙΡΟ.

Σήμερα συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους του εργοστασίου συσκευασίας και τυποποίησης ψαριών “FOPEN” στην Πρέβεζα. 

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του συνδικάτου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Βασίλης Βάσιος τόνισε τη σημασία των αιτημάτων της κλαδικής απεργίας της Πέμπτης. Ότι η υπογραφή ΣΣΕ αφορά κάθε πτυχή της ζωής του εργάτη, τις αυξήσεις στους μισθούς, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα δικαιώματά μας σε άδειες κλπ. Ανέφερε ότι ο κλάδος των τροφίμων και ποτών που και η περιοχή έχει μεγάλο μερίδιο είναι από τους πιο αναπτυσσόμενους ενώ την ίδια στιγμή τα δικαιώματα των εργατών βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση. Είναι φανερό ότι όταν η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη αυτή αφορά μόνο τους μεγαλοεργοδότες, ενώ για τους εργάτες φέρνει συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους βγάζοντας τα σωστά συμπεράσματα να οργανωθούν στο Συνδικάτο και να παλέψουν οργανωμένα με τα ταξικά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα. Μόνο ο δικός μας οργανωμένος αγώνας αντίθετα με τα συμφέροντα των αφεντικών έχει φέρει όποιες κατακτήσεις έχουμε και μπορούμε να έχουμε.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...