Παρέμβαση της ITUC υπέρ της υπογραφής νέου μνημονίου στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ITUC (τη γνωστή διεθνή συνδικαλιστική οργάνωση-όργανο των πολυεθνικών) η οποία συμβάλει στην εκστρατεία τρομοκράτησης του Ελληνικού Λαού, στην εκστρατεία προώθησης μιας νέας συμφωνίας που θα συνεχίσει τον σφαγιασμό των Ελλήνων εργαζομένων. Με δελτίο τύπου της η ITUC επικρίνει το ΔΝΤ για την «σκληρή» του στάση στις διαπραγματεύσεις σε αντίθεση με την «φιλεργατική» Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ITUC, όπως και η ΓΣΕΕ αξιοποιούνται για να στοιχήσουν τους Έλληνες εργαζόμενους πίσω από μια Κυβέρνηση και μια συμφωνία που θα συνεχίζει το τσάκισμα του Λαού. Ειδικότερα, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, η ITUC παίρνει θέση υπέρ του ενός ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου έναντι του άλλου, καλώντας τους εργαζόμενους να γίνουν υποστηρικτές της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, των επιδιώξεων των επιχειρηματικών ομίλων . Η παρέμβαση της ITUC, όπως και η ΓΣΕΕ στην Ελλάδα, στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να κάνουν την εργατική τάξη να συνυπογράψει τη σφαγή της. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν από τους εργαζόμενους.

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την εφαρμογή ΟΛΩΝ των αντεργατικών νόμων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, ενώ προετοιμάζει τον τρόπο με τον οποίο θα πιέσει τον Ελληνικό λαό να αποδεχτεί ένα νέο μνημόνιο. Οι όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και Ελληνικής Κυβέρνησης δεν αφορούν ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ την επανάκτηση των απωλειών του Ελληνικού λαού. Οι διαπραγματεύσεις αφορούν τη στήριξη των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Οι πραγματικές οργανώσεις των εργαζομένων – και όχι οι καλά αμειβόμενοι εργατοπατέρες της ITUC-αυτή τη στιγμή οργανώνουν και προετοιμάζουν την εργατική τάξη να απαντήσει στα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι στη μάχη προετοιμασίας Μεγάλης Απεργιακής Απάντησης στο Νέο Μνημόνιο, ενώ πάνω από 200 -μέχρι τώρα-  συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ελλάδας καλούν σε συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη ενάντια στη νέα συμφωνία.

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...