Παρέμβαση για το όργιο αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης της εκλογικής διαδικασίας στις εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στην Εφορευτική Επιτροπή Αρχαιρεσιών 2015 της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ), σήμερα 10 Δεκέμβρη, αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας Πλοιάρχων» (Δ.Α.Ε.Π.), πραγματοποίησε παρέμβαση στην πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοδικείου Πειραιώς, καταγγέλονταςτο όργιο αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης της εκλογικής διαδικασίας με αποτέλεσμα τη νόθευση της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας.Κατά την παρέμβαση, παραδόθηκαν γραπτώς αντίγραφα από το εξώδικο και όλα τα αιτήματα – καταγγελίες της Δ.Α.Ε.Π καθώς και οι αρνητικές απαντήσεις από πλευράς της Εφορευτικής Επιτροπής.

 Συγκεκριμένα:

 1. Δεν μας διατίθενται τα μητρώα των μελών και του εκλογικού καταλόγου της Ένωσης.

 2. Δεν επιτρέπεται σε υποψήφιους της ΔΑΕΠ να παρίστανται αυτοπροσώπως στην εκλογική διαδικασία και δεν έχουμε καμία πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν την ψηφοφορία.

 3. Καταστρέφονται οι φάκελοι των επιστολικών ψήφων, παρότι αποτελούν στοιχείο ελέγχου για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας.

 4. Η εκλογή των αντιπροσώπων της Ένωσής μας για την ΠNO και το ΕΚΠ, δεν πραγματοποιείται με την Απλή Αναλογική, παρότι ορίζεται από το καταστατικό. Γι’ αυτό το λόγο οι αντιπρόσωποι της ΠΕΠΕΝ έχουν αποκλειστεί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και υπάρχουν και αποφάσεις δικαστηρίων.

 5. Η εφορευτική επιτροπή αρνείται να μας ενημερώσει για την πρόοδο της ψηφοφορίας και τον έως τώρα αριθμό ψηφισάντων, αυτοπροσώπως και με αλληλογραφία, παρότι έχουν περάσει 2,5 μήνες από την έναρξη των εκλογών.

 6. Δεν δημοσιοποιήθηκε, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το καταστατικό και η εκλογική νομοθεσία, η απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής που ακύρωσε το πρώτο ψηφοδέλτιο.

 Αυτές οι πρακτικές νοθείας και αδιαφάνειας αντικειμενικό στόχο έχουν να διατηρήσουν αυτό το καθεστώς που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, σε βάρος των πλοιάρχων, των ναυτεργατών. Αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει έτσι.

Η ΔΑΕΠ θα οργανώσει τις δυνάμεις της ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Καλούμε τους Πλοίαρχους να μαυρίσουν στις εκλογές τα τσιράκια των εφοπλιστών και με τη ψήφο τους και την παρουσία τους να δώσουν δύναμη στην ΔΑΕΠ.

 

 

 

 

Πειραιάς, 10 Δεκέμβρη 2015

Περισσότερα

Κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 8 Μάη στις 10πμ στην INTRUM και την Πέμπτη 9 Μάη 12μ στη doValue.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η εβδομάδα των παθών δεν έχει τέλος για τα λαϊκά νοικοκυριά. Συνεχίζονται αμείωτοι...

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...