Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Μπαγκλαντές

Δημοσιεύτηκε στις

 

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, έκανε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Μπαγκλαντές για τον τραγικό θάνατο των 120 εργατριών και εργατών στο εργοστάσιο Tarzreen Fashion στο Μπαγκλαντές.

Καταδικάζουμε τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία στο Μπαγκλαντές, όπου από τους εργοδότες  δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και όπου τα  κέρδη  ανέρχονται σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, από την εξαγωγή των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων κυρίως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Καταδικάζουμε  επίσης την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές, η οποία  δεν θέλει να υποχρεώσει του εργοδότες να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα  για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Μόνο στην κλωστοϋφαντουργία την τελευταία δεκαετία υπήρξαν πάνω από 700 εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του κέρδους. Είναι ένα διαρκές έγκλημα των καπιταλιστών ενάντια στους εργάτες στο Μπαγκλαντές.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των νεκρών εργατών και είμαστε στο πλευρό της  εργατική τάξη του Μπαγκλαντές, στους αγώνες της για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Όλοι στα δικαστήρια την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9πμ στο κτίριο 12 Θ. Τριμελές

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2024    ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ...

Αλληλεγγύη συνδικαλιστικών οργανώσεων στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δε θα περάσει. Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα καλούν σε...

ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ από τη συνέντευξη τύπου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από το Υπ. Οικονομικών

Συνέντευξη τύπου έξω από το Yπ. Οικονομικών παραχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία...