Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας : Όλοι μαζικά συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία 9 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

 

  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ  ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014
     
  •   ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ!  ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!  ΠΡΩΧΟΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ. ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ  ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισες.

Η κυβέρνηση ψήφισε μια σειρά μέτρα που επιδεινώνουν τη ζωή τη δική μας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή 30 Μάρτη 2014 στη Βουλή προβλέπονται νέες περικοπές στους μισθούς. Μείωση των μισθών των μακροχρόνια ανέργων πάνω από 25 ετών, μέσα από το χτύπημα των τριετιών. Νέες μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της εργοδοσίας σε ποσοστό 2,9%. Αυτό θα οδηγήσει σε νέες περικοπές στα οικογενειακά επιδόματα , στα επιδόματα μητρότητας του ΟΑΕΔ, σε νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Προβλέπονται επίσης, η απελευθέρωση της τιμής των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από 1/1/2017, το άνοιγμα αλυσίδων φαρμακείων, η λειτουργία φαρμακείων σε πολυκαταστήματα και στα σούπερ μάρκετ, η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας τους, επιδεινώνοντας τη θέση των φαρμακοποιών με χαμηλά εισοδήματα, η καταβολή αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων που θα απολύονται, η διαθεσιμότητα των οδηγών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία, ανοίγοντας δρόμο για εκχώρηση στον ιδιωτικό τομέα τους τομείς που κάλυπταν μέχρι σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή, δεκάδες απόφοιτοι της σχολής διασωστων του ΕΚΑΒ παραμένουν άνεργοι.

Τα  αντεργατικά μέτρα που παίρνονται είναι ο μηχανισμός για φθηνότερη εργατική δύναμη. Είναι «γέννημα θρέμμα» της ανάπτυξης που υπηρετεί τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα. Έχουν την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Αυτή είναι η ανάπτυξη που στηρίζει η ΑΔΕΔΥ,ΓΣΕΕ,ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ. Κέρδη για την πλουτοκρατία, εξαθλίωση για το λαό. Γυρίστε τους τη πλάτη! Προχωράμε σταθερά στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος! Χτίζουμε παντού κίνημα σύγκρουσης με την ΕΕ, τη κυβέρνηση, τα μονοπώλια! Ενισχύουμε τη λαϊκή συμμαχία. Εδώ βρίσκεται η λύση! Εδώ η προοπτική!

Να μην μείνει ούτε στιγμή χαμένη. Οργανώνουμε την 24ωρη απεργία στις 9/4/2014 ξεπερνώντας  τα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Παντού να γίνουν γενικές συνελεύσεις που θα πάρουν μέτρα επιτυχίας της απεργίας.                                             Διεκδικούμε:

ü   Την  αναπλήρωση των απωλειών των μισθών, από το 2009 με αυξήσεις στους μισθούς.

ü   Να μην περάσει η αξιολόγηση που υπηρετεί το δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση!

ü   Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις.

ü   Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης εργαζομένων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί επί θητεία, οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Να ξαναγυρίσουν στις θέσεις τους όλοι οι εργαζόμενοι που είναι σε διαθεσιμότητα.

ü   Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και πρόνοια.

 

 

Αθήνα 26 Μάρτη 2014

 

 

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...

Εργατική Πρωτομαγιά 2024 – Δυναμώνουμε τους αγώνες μας

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, συνολικά τον...