Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων : Οι εργαζόμενοι να μείνουν μακριά από Σωματεία που στήνει η εργοδοσία

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η εταιρεία IKOS, μέτοχος της οποίας είναι ο γνωστός Ανδρέας Ανδρεάδης πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα έχουν συστήσει επιχειρησιακό σωματείο, έβαλε λυτούς και δεμένους να στήσει η ίδια αντι-σωματείο, παραμάγαζο της ίδιας της εργοδοσίας.

Για το σκοπό αυτό αξιοποιεί το συνδικαλιστή Χρήστο Ευφραιμίδη, σύμβουλο του Ανδρέα Ανδρεάδη και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας εκλεγμένο με την ΠΑΣΚΕ, που προκειμένου να αποσπάσει υπογραφές εργαζομένων, τους καλεί μαζί με στελέχη της διεύθυνσης δήθεν να γραφτούν στην ομάδα IKOS, για να πληρώνονται λέει τις υπερωρίες τους!

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μάλιστα, συνταξιούχος κι αυτός όπως άλλωστε και ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κασσάνδρας, έχοντας αναλάβει το ρόλο του «συνδικαλιστικού υπευθύνου» του Ανδρέα Ανδρεάδη στην Κέρκυρα. Είναι αυτός που μέχρι να ανοίξει το ξενοδοχείο έλυνε και έδενε και παρουσιαζόταν στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας ως εκπρόσωπος της εργοδοσίας. Είναι αυτός που έβαζε πλάτη για πολλά χρόνια στην εφαρμογή των πιο άθλιων εργασιακών σχέσεων σε εκατοντάδες νέους και νέες, που με το πρόσχημα της πρακτικής άσκησης δούλευαν ατέλειωτα ωράρια με μισθούς κάτω κι από τα 300 ευρώ το μήνα.

Αλλά και στο ξενοδοχείο IKOS στην Κέρκυρα, που ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του η «καλή μέρα» φάνηκε από την αρχή. Δεκάδες οι παραιτήσεις μετά από ένα μήνα εξαντλητικών ωραρίων που ξεπεράσανε το δωδεκάωρο, με τις υπερωρίες απλήρωτες και τη συνέχεια να μοιάζει εφιαλτική.

Η προσπάθεια των εργαζομένων να δυναμώσουν το επιχειρησιακό που ιδρύσανε, με τη συμβολή του ταξικού Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, πρέπει να συνεχιστεί και να ακυρώσει στην πράξη τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, που επιδιώκει να βάλει εμπόδια στην οργάνωση και συλλογική δράση τους, απέναντι στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Οι εργαζόμενοι να μην πιαστούν στη φάκα της εργοδοσίας.

Να δυναμώσουν άμεσα και να παλέψουν στο πλάι του σωματείου τους, υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην οργάνωση και πάλη για τα συμφέροντα τους.

Να στείλουν από κει που ‘ρθαν όλους αυτούς που επιδιώκουν να τους κάνουν τη ζωή ακόμη χειρότερη. Που θέλουν την ψήφο τους για να επιβάλλουν τη σιωπή και -γιατί όχι- και τη συμφωνία τους με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο.

Να εμπιστευτούν όσους εδώ και χρόνια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα σωματεία που βρίσκονται σταθερά στη γραμμή του.

Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων

Περισσότερα

Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Ζώνη

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα...

Διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πραγματοποιήθηκε χθές, 22 Ιουλίου, η διαδικτυακή εκδηλωση του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών απο...

Μεγάλες αγωνιστικές στιγμές στη ΛΑΡΚΟ – Νεκρωσε η Λοκρίδα (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα: Κανείς δεν πρόκειται να πετάξει έξω...