Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND : Η Πρωτομαγιά, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζόμενων όλων των χωρών. 

Δημοσιεύτηκε στις

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.

 Οι εργάτες το Σικάγο το 1886, οι καπνεργάτες στη Θεσσαλονίκη το 1936, οι 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή, οι χιλιάδες αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας. Αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα όλων μας, ενάντια σε αυτό το σύστημα που ζούμε και προκαλεί την ανεργία, τη φτώχεια, τους πολέμους, τη μετανάστευση, την προσφυγιά.

 Η Πρωτομαγιά, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζόμενων όλων των χωρών. Μέρα διεκδίκησης για δουλειά με δικαιώματα, καλύτερων συνθηκών εργασίας. Μέρα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Οδηγός για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς αγώνες. Τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις και οι κατακτήσεις για οκτάωρο, κυριακάτικη αργία, κοινωνική ασφάλιση της πρώτης Πρωτομαγιάς του 1892 στην Ελλάδα, παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία.

 Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προωθώντας την ψήφιση των 88 προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης. Η ανάπτυξη τους θα είναι το ίδιο οδυνηρή με την κρίση. Θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων και φρούδων ελπίδων που μοιράζουν απλόχερα κυβέρνηση και εργοδότες.

 Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθεί τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου στη Μεσόγειο, με στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”. Μετέχει ενεργά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στις πολεμικές επεμβάσεις, γεμίζει τη χώρα νατοϊκές βάσεις (Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Ανδραβίδα, Άκτιο, Λάρισα, Σύρος). 

 Ο καυγάς τους γίνεται για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Τιμάμε την 1η του Μάη, σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εκμετάλλευση, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνοντας τους εθνικιστές φασίστες.

 Σήμερα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, χωρίς την συνεχή αγωνία για την ανατροφή των παιδιών μας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα σύγχρονο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, .

 Το παραπάνω δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός, μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση! Με την μαζικοποίηση των σωματείων, την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού.

 ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

 

Το σωματείο μας συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς:

  • Διοργανώνουμε εκδήλωση στα γραφεία του σωματείου την Παρασκευή 27/4 στις 9.00 το πρωί με προβολή video με θέμα την πρωτομαγιά, έκθεση φωτογραφικού υλικού και άλλα.

  • Συμμετέχουμε ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Και στην προσυγκέντρωση με άλλα σωματεία των τηλεπικοινωνιών στις 09:30, στην Ομόνοια

 

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων WIND

www.pasetim.com

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...