Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών: Όλοι Στην Παράσταση Διαμαρτυρίας Στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η πρόταση της κυβέρνησης, προς το κουαρτέτο, για την πρώτη δέσμη του ασφαλιστικού  απορρίπτεται και επιστρέφεται σ’ αυτήν από το εργατικό και λαϊκό κίνημα σαν απαράδεκτη, αντεργατική και αντιλαϊκή. Οι επιλογές που περιλαμβάνει η κυβερνητική πρόταση περιγράφουν με σαφήνεια ορισμένες από τις  βασικές ανατροπές στο συνταξιοδοτικό που συντελούν ουσιαστικά στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης  και  που το κεφάλαιο απαιτεί και η ΕΕ έχει αποφασίσει. Έτσι:

1. Περιορίζει δραστικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης με την νέα μεγάλη μείωση της κρατικής συμμετοχής

2. Επικυρώνει προς το χειρότερο όλες τις προηγούμενες ανατροπές, με τα δύο μνημόνια, όπως η κατάργηση των 13 και 14 σύνταξης, τα όρια ηλικίας κ.α.

3. Σφαγιάζει τις συντάξεις για τις νέες γενιές συνταξιούχων με τον επανυπολογισμό των συντάξεων με βάση την ασφάλιση σε όλο τον εργασιακό βίο, την απόδοση της κατώτερης «εθνικής» σύνταξης των 386 ευρώ για 35 χρόνια ασφάλισης και σημαντικό περιορισμό του ποσοστού αναπλήρωσης για μετά τα 15 χρόνια. Κάτι που θα ισχύσει και για τους παλιούς συνταξιούχους μετά το 2018, ενώ ξεκινά η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.

4. Ενοποιεί όλα τα ταμεία σε ένα, που έτσι κι αλλιώς «κληρονομεί» από τα παλιά (ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ) ένα έλλειμμα περίπου 2,5 δις ευρώ, δρομολογεί την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων που θα εξαρτώνται από τις αντοχές της οικονομίας!!!, πετσοκόβει ακόμη παραπέρα το εφ’ άπαξ. 

Αυτή την ολέθρια καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να την επιτρέψουμε, ούτε για μας, ούτε πολύ περισσότερο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό, σε αγωνιστική δράση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης. Τώρα όλοι στους αγώνες ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική, συνυπεύθυνοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε.

Όλοι την Παρασκευή 8/1/2016, ώρα 12.00 στην παράσταση διαμαρτυρίας  της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ στο Υπουργείο Εργασίας

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας στις...

Συνδικάτο Εργ. Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής: Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή μας σε κάθε ξενοδοχείο.

«Το «θαύμα» του τουρισμού που οι εργαζόμενοι του κλάδου «χτίζουν» καθημερινά αποκαλύπτεται! Άλλος ένας συνάδελφος...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης σχετικά με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβασης Εργασίας

Ψήφισμα των Γενικής Συνέλευσης μελών του Σωματείου Εργαζομένων Mitel Networks για την έναρξη διαδικασιών...