Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Να μη γίνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακριβώς όπως και οι προηγούμενες στήνει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προσπαθώντας να πείσει τους εργαζόμενους ότι κάνει τα πάντα για να μην έρθουν και νέα μέτρα. Τη μια στιγμή λεονταρίζει ότι δε θα δεχθεί άλλα μέτρα.Την άλλη στιγμή λέει ότι ακραίοι κύκλοι πιέζουν υπερβολικά, αλλά φιλικές δυνάμεις μας στηρίζουν. Την άλλη λέει ότι οι εχθροί έγιναν φίλοι και ότι οι φίλοι εχθροί.

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα της εξαπάτησης νομιμοποιεί τα μέτρα στις συνειδήσεις των εργαζομένων, μετρά τις αντιδράσεις, παίζει με την κόπωση και την απογοήτευση.

Πίσω από τη σκηνή αυτού του θεάτρου της απάτης οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι. Η κυβέρνηση ενώ δίνει τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φτωχού λαού, αναδεικνύει τα συμφέροντα βιομηχάνων και εφοπλιστών σαν κοινά συμφέροντα όλων μας. Συγχρόνως ο Σ.Ε.Β. που εκφράζει τους «σωτήρες του έθνους», κάθε βδομάδα βγάζει δελτίο που ζητά και νέα μέτρα ενάντια στις Σ.Σ.Ε. και στους μισθούς των εργαζομένων, ενώ ζητά κι άλλο ζεστό χρήμα και νέες φοροαπαλλαγές.

Σ’ αυτό το έργο δεν είμαστε θεατές είμαστε τα μόνιμα θύματα.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις διακηρύξεις τους μέχρι και το τέλος Φλεβάρη, θα καταλήξουν και σε νέα επώδυνη συμφωνία.

Η απάντηση σε όλα αυτά πρέπει να έρθει από το σύνολο των εργαζομένων, πρέπει να έρθει από όλους αυτούς που χτυπιόνται απ’ αυτή την πολιτική.

Πρέπει να ενωθεί ο μεγάλος αγώνας που έδωσαν πριν λίγους μήνες οι ναυτεργάτες, με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, να ενωθούν με τα Μπλόκα των φτωχών και μεσαίων αγροτών.

 Στο χώρο μας ήδη έχουμε πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες που πρέπει να δυναμώσουν, να γίνουν η φλόγα του δικού μας αγώνα.

 Ο αγώνας των μουσικών του Μενιδίου για μόνιμη δουλειά πρέπει να ενωθεί με τον αγώνα των επιτυχόντων μουσικών στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και να ανοίξει το ζήτημα για κάλυψη με μόνιμο προσωπικό όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Μουσικά Σύνολα.

Ο αγώνας των διδασκόντων μουσικών στα Δημοτικά Ωδεία να ενωθεί με τον αγώνα των συναδέλφων τους στα Ιδιωτικά Ωδεία και να ανοίξει το ζήτημα των σταθερών εργασιακών σχέσεων με ικανοποιητικές αμοιβές σε ένα Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα μουσικής εκπαίδευσης που να καταλήγει σε Πανεπιστημιακές σπουδές.

Τέλος στο ελεύθερο επάγγελμα να ετοιμαστούμε για σκληρούς αγώνες στην περίπτωση που η κυβέρνηση τολμήσει να καταργήσει την Ασφάλιση του Ι.Κ.Α. στα μπλοκάκια των μουσικών. Ετοιμαζόμαστε μαζί με την Ένωση Τραγουδιστών και το Σ.Ε.Η. σε κοινή κινητοποίηση των Διοικητικών Συμβουλίων μας στον αρμόδιο Υπουργό και σε περίπτωση που υπάρχει τέτοια πρόθεση θα προχωρήσουμε σε μαζική κινητοποίηση που ίσως χρειαστεί να περάσει και μέσα από Γ.Σ.

 

 

 

Δεν ξεχνάμε την κατάργηση των Βαρέων & Ανθυγιεινών για όλες τις κατηγορίες μουσικών, απαιτούμε την επαναφορά αυτού του καθεστώτος όπως ίσχυε για κάθε κατηγορία (μουσικούς νυχτερινών κέντρων, πνευστούς, λυρικούς τραγουδιστές).

 Είμαστε σε ετοιμότητα και κινητοποίηση

 

Νίκη για μας δεν είναι μόνο η επίτευξη των στόχων μας.

Νίκη είναι κάθε συνάδελφος που μπαίνει στη μάχη.

ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ

 

ü      Υποδοχή των αγροτών στην Αθήνα την Τρίτη14 Φλεβάρη στις 13.30 μ.μ. στην Πλατεία Βάθης.

ü      Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης – Ε.Ε.

 

 Για το Δ.Σ.

Περισσότερα

Ενημέρωση από το πολιορκημένο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια -UCLA

Το ΠΑΜΕ σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων...

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...