Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος : Το ακούσαμε κι αυτό. Ο ΟΑΕΔ έχει πλεόνασμα 120 εκατομμύρια ευρώ !!!

Δημοσιεύτηκε στις

Το ακούσαμε κι αυτό.

Ο ΟΑΕΔ έχει πλεόνασμα 120 εκατομμύρια ευρώ!!!

Με 1.500.000 ανέργους με μόλις το 1/9 των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων να παίρνουν το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε να δώσει στο κράτος 120 εκ.ευρώ που είχε πλεόνασμα για να πάνε στις τσέπες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

Καταγγέλουμε την προκλητική αυτή απόφαση που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση που δείχνει καθαρά με ποιου το μέρος είναι.

Καταγγέλουμε την προκλητική στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ που υπερψήφισε την παραχώρηση, αλλά και των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ που ψήφισαν λευκό!!! διευκολύνοντας τη Διοίκηση του Οργανισμού να περάσει την απόφαση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μόνο ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θανάσης Γκώγκος καταψήφισε και κατήγγειλε, σημειώνοντας πως τα 120 εκ ευρώ που διαθέτει ο ΟΑΕΔ στην τράπεζα Ελλάδος για να δοθούν σε δάνεια που δε χρωστάνε οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, είναι ένα πλήρες επίδομα σε 30.000 ανέργους παραπάνω από τους 167.537 που το παίρνουν σήμερα. Τέλος κατέθεσε πρόταση να παρθεί απόφαση από το Δ.Σ., που να αρνείται την τοποθέτηση των λογαριασμών στην τράπεζα της Ελλάδος και παράλληλα να ζητήσει από την κυβέρνηση την επαναφορά με αυτά τα χρήματα, που σήμερα ονομάζει ο ΟΑΕΔ ως πλεόνασμα, των οικογενειακών επιδομάτων που μόλις καταργήθηκαν. Χθες επίσης η κυβέρνηση με απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, έβαλε χέρι σε ότι ταμειακό διαθέσιμο είχε η Περιφέρεια.

Συνάδελφοι,

το ζήτημα του «εσωτερικού δανεισμού» από ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ταμεία Νοσοκομείων, μισθοδοσίες Δημοσίων υπαλλήλων, που φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση για να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών, είναι κρίσιμο ζήτημα που δε χρειάζεται καμία υποτίμηση.

Ακόμα πληρώνουμε οι εργαζόμενοι τη ληστεία που έχουν υποστεί τα Ασφαλιστικά Ταμεία εδώ και δεκαετίες, με τελευταίο παράδειγμα το PSI που τα ρήμαξε. Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που συμβάλλει και σε αυτό το έγκλημα εναντίον των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση αν σήμερα ενδιαφέρεται για το «κατοχικό δάνειο» που και αυτό είναι αμφισβητήσιμο, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τη Γερμανία, ας ανοίξει και το θέμα των «θαλασσοδανείων» και των κλεμμένων δισεκατομμυρίων των Ασφαλιστικών Ταμείων από τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές μέσω της ‘Τράπεζας της Ελλάδος’, που σήμερα μας την παρουσιάζει σαν εγγυήτρια των χρημάτων μας. Αντίστοιχα δεν μπορεί ο Υπουργός Εργασίας τη μία μέρα να μας λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τους ανέργους και ψάχνουν να βρουν, και την επόμενη να παίρνει 120 εκ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ για να τα δώσει στους δανειστές.

Συνάδελφοι,

δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων του ΟΑΕΔ, τη στιγμή που υποφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, των Νοσοκομείων και των μισθοδοσιών των Δημόσιων υπαλλήλων να πάνε στις απαιτήσεις των δανειστών.

 

Καλούμε σε επιφυλακή κάθε εργαζόμενο για να δοθεί απάντηση στη συνέχιση αυτής της πολιτικής.

 

Για το Δ.Σ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

1η Μάη απεργούμε! Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!  Όλοι στην συγκέντρωση στις 10:30π.μ στο Πασαλιμάνι!  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο...

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά: Όλοι στην Απεργία 1η Μάη

1 ΜΑΗ ΔΕΝ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Δελτίο Τύπου για τη συγκέντρωση και τη πορεία ειρήνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 23 Απριλίου με επιτυχία η δράση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στα...