Πανελλήνια Ομοσπονδία Τροφίμων : Καμιά συναίνεση στην σφαγή των δικαιωμάτων μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους,

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6:00 μ.μ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει το κάλπικο αφήγημα της “εξόδου από τα μνημόνια” και της «επιστροφής στην κανονικότητα» ως «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση της κερδοφορίας του.

 Την «έξοδο από τα μνημόνια» και την «επιστροφή στην κανονικότητα» την βιώνουν καθημερινά οι χιλιάδες εργαζόμενοι που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι. Την έζησαν και εξακολουθούν να τη ζουν χωρίς επίδομα οι χιλιάδες άνεργοι. Θα την ζήσουν χιλιάδες άλλοι που το επόμενο διάστημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ευέλικτες μορφές εργασίας, την εντατικοποίηση, την απόλυση .

 Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη για εμάς, ξέρουμε πως αυτό που έρχεται είναι η μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσής μας. Αυτό ακριβώς θα περιμένουμε να εξαγγελθεί στην ΔΕΘ, αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο των εξαγγελιών.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει στο ακέραιο τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, για τις ΣΣΕ στηρίζει στην πράξη τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ενώσεις προσώπων με τις οποίες οι εργοδότες γενικεύουν την μείωση των μισθών στα 586 και 511€. Αντίστοιχα για τους νέους, διατηρεί την διάκριση στους μισθούς, αλλά και επεκτείνει μέσα από τα κάθε είδους προγράμματα, φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 Οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε πλέον πείρα. Γνωρίζουμε πια ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου, η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε απολύσεις. Οι βιομήχανοι, ο ΣΕΒ τρίβουν τα χέρια τους, αυτό επιβεβαιώθηκε και στις συναντήσεις που είχαμε αυτό το διάστημα για την υπογραφή νέας κλαδικής ΣΣΕ με την πρόταση τους να είναι 586 ευρώ.

 Γι΄αυτό και η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.Τα κέρδη τους αυξάνουν με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών, είτε σε ειρήνη είτε σε πόλεμο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παρουσιάζει την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας», έχει σοβαρές ευθύνες, γιατί μας βάζει στη μέση του κυκλώνα.

 Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δε συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η Κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα του ΝΑΤΟ.

 Άρα η θεωρία περί ανάπτυξης είναι κάλπικη αν δε απαντιέται: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων, την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους, ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, όπως είναι σήμερα εφικτό να γίνει, παίρνοντας υπόψη την πρόοδο της τεχνολογίας, της επιστήμης, την άνοδο της παραγωγικότητας;

 H ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΣ

 

Η μοναδική ελπίδα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Η κερδοφορία τους συνδέεται με την εκμετάλλευσή μας. Να πάρει σάρκα και οστά η ενότητα των εργαζομένων στον κλάδο απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, με το πλαίσιο αιτημάτων μας.

Σε κάθε εργασιακό χώρο απαιτείται να δώσουμε τη μάχη για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα, για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, βελτίωση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, για να μην υπάρχει απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, να παρθούν πίσω απολύσεις. Απέναντι στην περιχαράκωση κάθε χώρου που καλλιεργεί ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, που υπογράφει μειώσεις στο όνομα των κοινών συμφερόντων εργοδοσίας – εργαζομένων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάνει προτάσεις ανάπτυξης της επιχείρησης όπως η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ. Στόχος τους είναι η παραπέρα μείωση του μέσου όρου των κλαδικών μισθών που αμείβεται ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι του κλάδου, ακόμα και η παραπέρα μείωση αυτής της αισχρής Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, το οριστικό τέλος των ΣΣΕ, η επικράτηση του εργασιακού μεσαίωνα μέσω ατομικών συμβάσεων.

 ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Γι΄αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, την ομοσπονδία και τα συνδικάτα ώστε να οργανώσουμε την απάντηση μπροστά στην επέκταση της εκμετάλλευσης μας, στο τσάκισμα της ζωής των οικογενειών μας. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς.

  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...