Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων

Δημοσιεύτηκε στις

 

Κάτω Τα Ξερά Σας από τους αγωνιστές

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την καταστολή και τις Διώξεις εναντίον των Συνδικάτων και των Εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.

 Το νέο  επεισόδιο στον αντεργατικό πόλεμο και τις τωρινής Κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους ήρθε με την απόφαση των δικαστηρίων για ποινή φυλάκισης 7 μηνών στους 5 συναδέλφους χαλυβουργούς, από τους πρωτοπόρους στην ηρωική 9μηνη απεργία πριν από 6 χρόνια. 

 Με την συμβολή απεργοσπαστών και ανθρώπων της εργοδοσίας του βιομήχανου Μάνεση, εργαζόμενοι που αγωνιστήκαν για εννέα και πλέον μήνες, συρθήκαν στα δικαστήρια. Ακόμα μια απόδειξη ότι η δικαιοσύνη είναι «θεόστραβη» για τα εργατικά δικαιώματα, αλλά όταν  πρόκειται για τα συμφέροντα των βιομηχάνων δουλεύει «ρολόι»που στόχο έχει συνολικά το εργατικό κίνημα.

 Ο στόχος ξεκάθαρος. Να ενισχύεται συνεχώς  το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο σε όλους τους  χώρους δουλειάς. Να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους για να συνεχίζουν να τσακίζουν  ανενόχλητοι ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας.

 Εξάλλου η τακτική και στον κλάδο μας από τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι ακριώς η ίδια, απολύσεις πρωτοπόρων μελών των σωματείων μας (KPMG),  παρεμποδίση με οποιαδήποτε τρόπο  την δραστηριότητα αυτών στα γραφεία τους (PWC, Deloitte), εκβοβισμοί και τρομοκρατία.

 Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαδίζει στα χνάρια των προηγούμενων με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, με τη κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται, με συλλήψεις των εργαζομένων, με τους πλειστηριασμούς, με χημικά και ΜΑΤ σε κάθε κινητοποίηση.

 Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το ταξικό εργατικό κίνημα δεν εκφοβίζεται δεν τρομοκρατείτε όσο και αν το προσπαθούν. Μπαίνουμε δυναμικά στην προμετωπίδα των αγώνων για τα δικαιώματα μας. θα μας βρίσκουν πάντα  μπροστά τους

 Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν για ακόμη μια φορά τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων

 Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων

Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...