Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : Όλοι στο συλλαλητήριο 17 Οκτώβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι,

 Πάνω από 400 σωματεία από όλους τους κλάδους αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να πρωτοστατήσουμε στην διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων που να αντιστοιχούν στις ανάγκες μας. Συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας!

 

 

Το ζήτημα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), της διεκδίκησης από τους εργαζόμενους της αποκατάστασης συγκροτημένων δικαιωμάτων, για τους όρους δουλειάς, ήταν και παραμένει ένα μεγάλο μέτωπο σύγκρουσης και του κλάδου μας. Ο ΣΕΒ εδώ και πολλά χρόνια είχε ως πάγιο αίτημα την κατάργηση της ΣΣΕ των Λογιστών. Η στάση του και οι ενέργειες του ήταν και είναι προκλητικές.  Η επιβεβαίωση της εκτίμησής μας έρχεται από αυτά που είπε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΕΒ που  στην ουσία προανήγγειλε την προσπάθεια τους για νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, κατάργηση του 13ο και 14ο μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

 Πρόσφατα συνάδελφοι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων ώστε να αντικατασταθούν με άλλους εργαζόμενους πιο φθηνούς. Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου δείχνουν τον δρόμο και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τι πρέπει να νομοθετήσει. Κυβέρνηση και κουαρτέτο προσπαθούν να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Προτείνουν να διατηρηθεί για έναν ακόμα χρόνο το σημερινό άθλιο καθεστώς, με τους μισθούς των 586 και 511 ευρώ και στη συνέχεια τα μεροκάματα να διαμορφώνονται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεκτείνει την επίθεση στους μισθούς, στο κατώτερο μεροκάματο με στόχο την παραπέρα μείωση στο μέσο μισθό.

 Φτάνουν στο σημείο ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας, που είναι λεφτά των εργαζομένου και, που παίρνουν λιγότεροι από το 1/10 των ανέργων, να το δώσουν κι αυτό δώρο στην εργοδοσία. Δηλαδή, στην κυριολεξία να πληρώνουμε για να δουλεύουμε.

  Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας!

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην εργοδοτική τρομοκρατία!

 

 

Αυτή η κατηφόρα δεν έχει τέλος αν δεν πατήσουνε οι εργαζόμενοι το φρένο. Η αξιοπρεπής ζωή, η εργασία, η ασφάλιση , η παιδεία  είναι δικαιώματα που κατακτήσαμε ύστερα από σκληρούς αγώνες και καλούμαστε με σκληρούς αγώνες να τα υπερασπιστούμε. Ήρθε η ώρα να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο απαλλαγμένοι από τα κυβερνητικά κελεύσματα και τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 Έχουμε καθαρό πλέον ότι η ανάπτυξή τους, δεν έχει καμία σχέση με καλυτέρευση των ‘όρων ζωής για εμάς και τα παιδιά μας! Το ζούμε καθημερινά. Αυτή η ανάπτυξη στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά. 

  

  •  Παλεύουμε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους σε λογιστικές, ελεγκτικές εταιρείες και γραφεία, σε όλους τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις παροχής οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. ΣΣΕ που να κατοχυρώνει εργασία και μισθό αξιοπρεπή, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στη δουλειά χωρίς ωράρια, στους μισθούς πείνας, σε κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας.

 Η λύση και η δύναμη βρίσκεται στον οργανωμένο ταξικό αγώνα, στη συμμαχία, στην πάλη για την υπεράσπιση του δίκιου μας, για την αναπλήρωση των απωλειών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά!

  

  • Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

 

  •  Άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

 

  •  Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.

 

 

 

 

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, δίνουμε δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, μαζί με το ΠΑΜΕ.

 

 

Όλοι στο συλλαλητήριο 17 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα

 

Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

 

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...