Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, καλούμε την Τετάρτη 2 Μαρτίου, 17:00 στο Υπουργείο Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και σπουδαστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου της Αττικής και τηςΕπιτροπής Αγώνα Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών της ΠΑΣΕΒΕ,στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 26/2/16 στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ετοιμάζεται κυβέρνηση και ΕΕ να φέρουν στη Βουλή.

 Στα πλαίσια της κινητοποίησης, έγινε συνάντηση με τον υπουργό κ. Κατρούγκαλο στον οποίο υποβάλλαμε το συνολικό πλαίσιό μας για την ασφάλιση και τις συλλογικές συβάσεις εργασίας. Ο υπουργός αφού εκδήλωσε την “κατανόησή” του στα αιτήματά μας, υπεραμύνθηκε του αντιασφαλιστικού σχεδίου, επαναλαμβάνοντας τα περί «κοινωνικής δικαιοσύνης» που διέπουν το περιεχόμενό του θέλοντας ουσιαστικά να αποκρύψει ότι με όχημα την κοινωνική δικαιοσύνη επιχειρείται η γενικευμένη εξάπλωση της συνταξιοδοτικής – ασφαλιστικής φτώχειας και εξαθλίωσης. Όπως πρόσθεσε, υπολογίζει  ότι ο νόμος – λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση θα έρθει στην Βουλή στα μέσα με τέλη Μάρτη. Επιπλέον, σημείωσε ότι για τις ΣΣΕ και τα εργασιακά θα συσταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα επιτροπή από κοινού με το κουαρτέτο με σκοπό τον Μάη να καταλήξει σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή. Από την πλευρά μας, κάναμε καθαρό ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προχωρήσουμε σε 48ωρη απεργία από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα.

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε. Η προσπάθεια της κυβέρνησης μέσα από τους ελιγμούς που επιχειρεί να κάνει από κοινού με επιμελητήρια και επιστημονικούς φορείς παζαρεύοντας επιμέρους τροποποιήσεις να πέσει στο κενό.

 Οι δήθεν διορθωτικές προτάσεις που εξαγγέλλει έχουν να κάνουν με παζάρια για ψίχουλα. Ο πυρήνας της πολιτικής της Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου που μιλά για ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, κατάργηση της υποχρέωσης του κράτους και των εργοδοτών από ασφαλιστικά βάρη, κατάργηση του κοινωνικού και καθολικού συστήματος, δεν αλλάζει. Τι σημαίνει όμως ανταποδοτικότητα; Ότι το μόνο που εξασφαλίζεται είναι τι εισφορές θα δίνουμε εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Δεν εξασφαλίζεται όμως από πουθενά τι θα παίρνουμε σε παροχές υγείας – πρόνοιας και σύνταξης. Όποια προσωρινή ελάφρυνση, έκπτωση, απαλλαγή, ή όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάσουν έχει να κάνει με ελιγμό της κυβέρνησης για να εξασφαλίσει τη συναίνεση και την ενσωμάτωση μερίδας των λαϊκών στρωμάτων.

 ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 Στην προσπάθεια αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει βρει αποκούμπι τους διάφορους εργοδοτικούς συνδικαλιστές, της ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, τους μεγαλοαγρότες. Στον δικό μας κλάδο μεταφράζεται από την ηγεσία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της συμβιβασμένες ηγεσίες στις εμπλεκόμενες ομοσπονδίες εργοδοτών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε, Π.Ο.Ο.Ε.Ε. κλπ) του κλάδου. Ενώ στα λόγια οι παραπάνω μιλούν για απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου – εκτρώματος βάζουν από το παράθυρο τις δίκες τους προτάσεις – εκτρώματα για το ασφαλιστικό, αποδέχονται την ανταποδοτικότητα, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων σε επενδυτικά πλάνα και σχέδια.

 Αποδεχόμενοι λοιπόν πλήρως την λογική της κυβέρνησης – ΕΕ για την ανταποδοτικότητα κάνουν προτάσεις – παραλλαγές του κυβερνητικού σχεδίου, γι αυτό και η κριτική τους είναι στα πλαίσια της «βιωσιμότητας», καταρτούν αναλογιστικές μελέτες που θα επιβεβαιώσουν με την σειρά τους τις μειώσεις και τα κουρέματα. Μην ξεχνάμε ότι το ΟΕΕ εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει επαγγελματικό ταμείο, το ΕΤΑΟ.

 Με αυτήν την πρόταση και την τακτική του ΟΕΕ και των άλλων επιμελητηρίων και επιστημονικών φορέων στοιχίζονται και οι συμβιβασμένες ηγεσίες των συλλόγων των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και άλλες “ανεξάρτητες” δυνάμεις, που μας επιτίθενται εξ αριστερών μη βγάζοντας λέξη για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

 Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 Όλοι αυτοί οι παραπάνω διαπραγματεύονται το μέλλον μας χωρίς εμάς… Αποκομμένοι πλήρως από μαζικές διαδικασίες, που τις απεχθάνονται σαν «ο διάολος το λιβάνι», παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και τελικά παρουσιάζονται σαν τον λύκο αλλά με την προβιά του προβάτου. Δίνουν στο ΟΕΕ την εργολαβία να κάνει αγώνες. Μην ξεχνάμε όμως ότι το ΟΕΕ, όπως και τα άλλα επιμελητήρια είναι και σύμβουλοι του κράτους. Στα πλαίσια τους έχουν μέλη από τον απλό μισθωτό και τον αυτοαπασχολούμενο μέχρι μεγαλοεργοδότες και στελέχη πολυεθνικών. Τι κοινά συμφέροντα μπορούν να έχουν όλοι αυτοί; Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το ΟΕΕ έχει παίξει βασικό ρόλο σε αυτά τα πλαίσια, εξειδικεύοντας την πολιτική της ΕΕ στον κλάδο για την εφαρμογή σωρείας αντεργατικών ρυθμίσεων.

 Ο οποιοσδήποτε συντονισμός μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων δεν μπορεί να προκύπτει ύστερα από συναντήσεις ηγεσιών, αλλά πρέπει να είναι αποτέλεσμα μαζικών διαδικασιών και γενικών συνελεύσεων των σωματείων, τις οποίες αποφεύγουν οι ηγεσίες των ως άνω φορέων “όπως ο διάολος το λιβάνι”! Ο συντονισμός μπορεί να είναι μόνο στη βάση της διεκδίκησης και της πάλης ενάντια στον κοινό αντίπαλο, δηλαδή τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις τους.Μόνη βάση συντονισμού μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μπορεί να είναι:

  • η απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και κάθε παραλλαγή του,

  • αποκλειστικά δημόσια – καθολική – υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας

  • η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

  • να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία

  • αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία πρόνοια με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο υγείας

  • κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων

  • Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθετικά των ταμείων

  • Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος (60 έτη για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες και ανεξάρτητα ηλικίας μετά από 35 χρόνια εργασίας) με προοπτική την παραπέρα μείωση τους

 

Με αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, καλούμε στη

 

Συγκέντρωση των Επιτροπών Αγώνα

Μισθωτών – Αυτοαπασχολούμενων, Ταξικών σωματείων.

Τετάρτη 2 Μαρτίου, 17:00 στο Υπουργείο Εργασίας

Απαντάμε με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το αντια-σφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Σάββατο 6 Ιούλη Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΜΕ

https://youtu.be/UFVzFwOMrUo ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΑΜΕ  Το Σάββατο 6 Ιούλη, Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων, (Αγ Φιλοθέης 5β πλατεία...

29 Ιούνη Λαϊκό Γλέντι από τις πολιτιστικές ομάδες του ΠΑΜΕ

Η χορωδία και η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ,  οργανώνουν λαϊκό γλέντι, με τραγούδι, χορό...

Η τρελή του Σαγιό – του Ζαν-Ζιρωντού στο σπίτι του Αγωνιστή!

Η  τρελή του Σαγιό – του Ζαν-Ζιρωντού στο σπίτι του Αγωνιστή! Την Κυριακή 30 Ιουνίου  Παράσταση...