Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να δώσουμε μαζικά παρόν στην διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 Το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη των δυνάμεων καταστολής, των στρατιωτικών ασκήσεων, την καλλιέργεια εθνικιστικών και θρησκευτικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους λαούς.

 Με ευθύνη των προηγούμενων Κυβερνήσεων, αλλά και της τωρινής, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η χώρα βαθαίνει την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς προσδοκώντας την αναβάθμιση του ρόλου της ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών, εφοπλιστών κλπ. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

 Όλη η περιοχή τριγύρω βρίσκεται σε αναβρασμό.

Σύννεφα πολέμου μαζεύονται πάνω από τον λαό.

 Στα πλαίσια αυτά, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η κυβέρνηση συμμετέχει με ιδιαίτερο ζήλο! Ας σκεφτούμε πόσο αντιφατικό είναι όταν μας «πουλάνε το παραμύθι» ότι δεν έχουν χρήματα για τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αλλά ταυτόχρονα ξοδεύουν 4 δισ. (το υψηλότερο ποσοστό Ευρωπαϊκής χώρας) σε Νατοϊκές Δαπάνες. Ας σκεφτούμε τι έχει να κερδίσει η λαϊκή οικογένεια από την συμμετοχή της χώρας σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο; Αλήθεια από τις Νατοϊκές Βάσεις της Σούδας δεν προήλθαν οι πύραυλοι που ισοπέδωσαν την Συρία; Αλήθεια τι δουλειά έχουν τα πολεμικά πλοία στο Αιγαίο;

 Και αυτή η Κυβέρνηση δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια,

«γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών.

 Τις μέρες αυτές η Ελλάδα ως «φιλοξενούν έθνος» παρέχει με όλες τις δυνάμεις τα απαραίτητα εφόδια, διαύλους, στρατόπεδα, λιμάνια κλπ, ώστε να διεξαχθεί η ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump 2017» στη Ρουμανία, στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Η μετατροπή της Ελλάδας σε “κόμβο” για τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας. Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί προβάρισμα σχεδίων πολέμου σε μια περιοχή όπου κρίνονται μεγάλα συμφέροντα για τον έλεγχο Ενέργειας και αγορών.

 Δεν είναι ακόμα μια απόδειξη, ότι η Ελλάδα εμπλέκεται πιο ενεργά στην κόντρα των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, ευελπιστώντας η ίδια, ως αντάλλαγμα, στη γεωστρατηγική αναβάθμιση ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων;

 Δε ματώνουμε για τα κέρδη τους

Εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

 Μετά από τόσα χρόνια έχουμε πείρα, γνωρίζουμε ότι ΝΑΤΟ σημαίνει πόλεμος, θάνατος, καταστροφή. Η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία των λαών. Κόντρα στην στρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρούν όλες οι Κυβερνήσεις, ξέρουμε πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τους λαούς των χωρών, αλλά αποτελεί τον πιο επικίνδυνο παράγοντα εντάσεων και πολέμων. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες παραβιάσεις που καταγράφονται στο Αιγαίο, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 Τι έχουμε να χωρίσουμε με τους λαούς των άλλων χωρών; Μήπως και εμείς όπως και οι λαοί αυτοί δεν νιώθουμε την εκμετάλλευση στην πλάτη μας; Η φτώχεια, τα τσάκισμα των δικαιωμάτων, η δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν είναι τα κοινά μας χαρακτηριστικά; Μήπως τελικά μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν;

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.

  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

  • Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.

  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.

  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.

  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

 

Συνάδελφοι, σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να εναντιωθούμε στις πολεμικές επιλογές του ΝΑΤΟ – ΕΕ, να δηλώσουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για

 

 

Να δώσουμε μαζικό παρόν στην

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ

ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ 2017

1μ.μ. στην ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΙΟΥΝΗΣ 2017

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αισιοδοξία και μαχητικότητα οι εργαζόμενοι της Εύβοιας τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά, στις συγκεντρώσεις...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων και στον κλάδο μας στην...

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο : Για τις απαράδεκτες εκφράσεις του Υπ. Υγείας απέναντι σε διαδηλωτές

Στο νησί του μικρού Μιχαήλ και των τραγικών ελλείψεων στην υγεία επέλεξε ο υπουργός υγείας...