Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών : Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα των οργανισμών

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου έρχεται να ικανοποιήσει το  «Πάγιο αίτημα των θεσμών» (βλέπε τρόικα) για απροκάλυπτη αρπαγή των αποθεματικών και διαθεσίμων των Δημόσιων Φορέων. Πριν λίγο καιρό είχαν προηγηθεί τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και των Ασφαλιστικών Ταμείων.

 Τα 120 εκατομμύρια που δόθηκαν από τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ πριν από είκοσι περίπου μέρες δεν ικανοποίησαν την Κυβέρνηση και πλέον ανακαλύφθηκαν ότι πλεονάζουν ακόμα 50 εκατομμύρια, βορά στους Εταίρους. Τι παραπάνω περιμένουμε να καταλάβουμε ότι και αυτή η κυβέρνηση ήρθε να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Μονοπωλίων; Το σύνολο των 170 εκατομμυρίων θα δοθούν στους δανειστές και όχι για την προστασία και τις ανάγκες των εκατομμυρίων ανέργων.

 Στην προσπάθεια τους να κατευνάσουν τις αντιδράσεις προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν; Ποιος δεν θυμάται το κούρεμα τον ομολόγων και που οδήγησε αυτό;

Το αποτέλεσμα και εδώ  θα είναι περικοπή κοινωνικών δαπανών και η περαιτέρω επιδείνωση των εργαζομένων

 Οι φρούδες ελπίδες που μοίρασαν προεκλογικά οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξανεμίστηκαν. Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να συνεχίσει στο ακέραιο την πολιτική των προηγούμενων, δηλαδή στήριξη της πολιτικής της Ε.Ε. για την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματιών, ρίχνοντας στον κάλαθο των αχρήστων τα τελευταία εργατικά- λαικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

 Τα αποθεματικά και τα διαθέσιμα των Οργανισμών είναι χρήματα των εργαζομένων, του ελληνικού λαού. Μην τους αφήσουμε να μας τα πάρουν όλα, είναι στο χέρι μας, έχουμε τη δύναμη να το αποτρέψουμε, γιατί όσο μένουμε απαθείς χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα παρά καλύτερα.

 Απαιτούμε:

  •  Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους
  • Να σταματήσει κάθε δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και δημόσιων οργανισμών.
  • Να επιστραφούν και όσα ήδη έχουν δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας

Όλοι και όλες ΤΩΡΑ στο Περιστέρι (Μαραθώνος 25) που γίνεται έξωση λαϊκής οικογένειας