Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών : Άλλος ένας νεκρός εργάτης στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε στις

Η ομοσπονδία μας εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Πέτρου Κουσερή που έχασε τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα.

Ο συνάδελφος δύτης που εργαζόταν με το καθεστώς του εξωτερικού συνεργάτη, στον όμιλο ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Νομού Εύβοιας ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης της μονάδας πάχυνσης του ομίλου.

 Αυτό το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη λίστα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στους χώρους δουλειάς.

Για μας είναι καθαρό ότι αυτό το εργατικό ατύχημα όπως και για όλα τα άλλα δε φταίειη κακιά η ώρα αλλά τα ελλιπή μέτρα προστασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε προσωπικό.

 Όλα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων όπως στον ΝΗΡΕΑ. Μπαίνει στη ζυγαριά από τη μία η υγεία και η ασφάλεια μας και από την άλλη το κόστος για τα μέτρα που πρέπει και μπορούν να ληφθούν προκειμένου να εργαζόμαστε σε ασφαλείς συνθήκες.

Όμως οι εργοδότες επιλέγουν να θυσιάσουν την ασφάλεια μας, την υγεία μας για να βγάζουν περισσότερα κέρδη.

 Τώρα να πάρουμε την υπόθεση για την ασφάλεια και την υγεία μας, στα δικά μας χέρια.

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας και απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή εργασία.

 Καλούμε όλα τα συνδικάτα να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

Να καταγγείλουν τον όμιλο ΝΗΡΕΑ που θησαυρίζει χρόνια τώρα από τον ιδρώτα αλλά και το αίμα των εργαζόμενων.

 ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Σε Λευκάδα και Ζάκυνθο Το θέατρο από εργάτες για εργάτες

Το Σάββατο 6 Ιουνίου το «Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες» στήνει τη σκηνή του...

Μήνυμα του ΠΑΜΕ προς το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Βιετνάμ (VGCL)

Αγαπητοί σύντροφοι, Το ΠΑΜΕ, εκ μέρους των συνδικάτων της Ελλάδας, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην...

Το Σάββατο 30 Μαΐου η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες συμμετέχει στο αφιέρωμα για τον Γιάννη Ρίτσο

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ Συμμετέχει στο αφιέρωμα που πραγματοποιεί ο ραδιοφωνικός σταθμός...