Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Μ.Ε.Ν.) : 1η Μάη Απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΜΕΝ στις 20-4-2015, αποφασίστηκε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την 1η Μάη, μέρα της εργατικής τάξης.

Mε απεργία τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες της τάξης μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας και καθορίζουμε στόχους, με ανάπτυξη της ταξικής πάλης ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις, που σήμερα μας αφαιρούν κεφάλαιο, ΕΕ και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δε γεννήθηκαν από μόνα τους, δε μας τα χάρισε κανείς.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους, που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομήχανων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης να συμμετέχει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, με τους ανταγωνισμούς να αιματοκυλούν λαούς σε όλη την περιοχή όπως: Λιβύη, Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, καθημερινά πνίγονται στην Μεσόγειο.

Να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη η οργανωτική προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας την 1η Μάη, να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση για την 1η Μάη την Πέμπτη 23 Απρίλη στις 10.30 π.μ στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, που διοργανώνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ, με θέμα «υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, την Πέμπτη 23 Απρίλη, στη συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Συλλαλητήριο στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για το συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.

Την Κυριακή 26 Απρίλη στις 6.30 μ.μ, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, συμμετέχουμε στην συγκέντρωση – συναυλία για τα 16 χρόνια ΠΑΜΕ, με αφιέρωμα στο Διεθνές Εργατικό Τραγούδι.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

21 Απρίλη 2015

 

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...