Πανελλήνια Ένωση Λιθογράφων : Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Athens Ledra

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες

Στο ξενοδοχείο Athens Ledra:

 Η διοίκηση του Σωματείου Λιθογράφων, εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα που δίνετε για να διατηρήσετε τα θεμελιωμένα εργασιακά δικαιώματα και να αντιμετωπίσετε τις καθυστερήσεις πληρωμών. Θεωρούμε δίκαιο και θεμιτό να μην επιτρέψετε στην εργοδοσία να πουλήσει το ξενοδοχείο, χωρίς να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι με τα ίδια δικαιώματα.

Σε αυτό τον αγώνα, μπορείτε να μας θεωρείτε δίπλα σας συμπαραστάτες όπου και όπως μας ζητηθεί!

 Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τύπου άλλωστε, έχουμε πείρα από αντίστοιχα κλεισίματα επιχειρήσεων όπως στην Ελευθεροτυπία, τη FimiPack, την 3Ε Εκτυπωτική και πολλά άλλα εργοστάσια, που και εκεί οι εργοδότες όπως ακριβώς συνέβη και στο ξενοδοχείο AthensLedra είχαν πολύ δουλειά μέχρι και την τελευταία ημέρα.

Γνωρίζουμε καλά πως οι καπιταλιστές δεν έχουν πρόβλημα να πετάξουν στο δρόμο εργαζόμενους, αρκεί να διασφαλίζονται τα κέρδη τους. Πως σε αυτό το επιχειρηματικό κόλπο, έχουν σύμμαχο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και την ΕΕ που νομοθετούν συνεχώς, δίνοντας τα κατάλληλα ¨εργαλεία¨ στους εργοδότες για να ανοίγουν και να κλείνουν «νόμιμα» τις επιχειρήσεις τους.

Ας μάθουν λοιπόν όλοι πως ο μόνος νόμος που εμείς αναγνωρίζουμε είναι το δίκιο του εργάτη! Ότι η Εργατική Τάξης της χώρας μας γνωρίζουμε τη μεγάλη δύναμη που έχει η ταξική αλληλεγγύη. Ότι όταν οι εργάτες είναι ενωμένοι τίποτα δε μπορεί να τους σταματήσει.

Καλούμε λοιπόν τον ξενοδόχο, να μη λογαριάζει χωρίς τους εργάτες!

 

Αγωνιστικά η Διοίκηση

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλλουν τη σιγή...

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, το Κλαδικό Σωματείο στην Ενέργεια καταγγέλλει την Italgas για την επιχείρηση μη ανανέωσης...

Σωματείο Εργαζομένων Mitel Networks: Για τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν από την εταιρία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Χθες η διοίκηση της εταιρίας...