Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου στο hot spot της Μόριας

Δημοσιεύτηκε στις

Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου στο hotspot της Μόριας ανέδειξε την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας. Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου συνομίλησαν με αρκετούς που διαμένουν στο κέντρο κράτησης της Μόριας και έγιναν αποδέκτες των όσων είπαν και κατήγγειλαν. Η εικόνα που επικρατεί είναι δεκάδες μικρές καλοκαιρινές σκηνές οι οποίες έχουν σκεπαστεί από χιόνι, νερά από την βροχή να έχουν μουσκέψει το έδαφος στο οποίο κοιμούνται οι μετανάστες γιατί οι σκηνές είναι τοποθετημένες πάνω στο έδαφος χωρίς «πάτο» με αποτέλεσμα οι ήδη δύσκολες συνθήκες να γίνονται ακόμα δυσκολότερες. Οι 2 σκηνές με θέρμανση που υποτίθεται ότι έλυναν εν μέρει το πρόβλημα και τοποθέτησε η Ύπατη Αρμοστία, είναι χωρητικότητας 150 ατόμων, μέγιστο η καθεμία, δηλαδή ούτε του 10% αυτών που είναι στο κέντρο. Η κακοκαιρία που έπληξε το νησί και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες δημιούργησε αρκετά προβλήματα υγείας σε μεγάλη μερίδα αφού όπως λένε οι ίδιοι οι μετανάστες δεν είναι λίγοι αυτοί που έπαθαν κρυοπαγήματα.

Οι εργαζόμενοι, τα ταξικά σωματεία διεκδικούμε και με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούμε :

Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται κάτω από άθλιες συνθήκες εκτεθειμένοι στο κρύο και στα χιόνια που πλήτουν αυτές τις ημέρες το νησί μας αλλά και όλη την Ελλάδα. Οι ήδη άσχημες συνθήκες που επικρατούσαν στο HotSpot της Μόριας έχουν επιδεινωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν εκεί, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων όπως είναι τα παιδιά που έχουν αφεθεί στο έλεος του χιονιά και οι ηλικιωμένοι.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι αυτή που έχει εγκλωβίσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας, είναι αυτή που ουσιαστικά αφήνει στο έλεος της κακοκαιρίας και του ψύχους ανθρώπους που ο ιμπεριαλισμός ξερίζωσε από την πατρίδα τους. Άνθρωποι οι οποίοι γλίτωσαν από τον πόλεμο και από τη θάλασσα, έρχονται σήμερα αντιμέτωποι με το να πεθάνουν κυριολεκτικά από το κρύο λόγω της «αδιαφορίας» που υπάρχει από τον κρατικό μηχανισμό.

Να δωθεί άμεσα λύση στο ζήτημα μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών από τις σκηνές στις οποίες διαμένουν μέχρι τώρα, χωρίς καμιά ουσιαστικά προστασία από το κρύο και το χιόνι, χωρίς θέρμανση, σε χώρους κατάλληλους, κλειστούς, με θέρμανση όπου θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σίτιση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...