Παλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο: Συνεχίζουμε αγωνιστικά 7 Απρίλη όλοι στα Συλλαλητήριο

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,

η πολιτική εξόντωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ε.Ε δεν έχει σταματημό. Η νέα αξιολόγηση, στα πρότυπα των προηγούμενων, σηματοδοτεί την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης όπως ορίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι κεφαλαιοκράτες για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, τα συμφέροντα τους. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα όπως η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς που θα αποφέρουν επιπλέον κέρδη στο κεφάλαιο.

Οι καπιταλιστές είναι αχόρταγοι, επιδιώκουν να πάρουν ακόμα περισσότερα.

 Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

        Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος λόγος για τα αντισταθμιστικά μέτρα. Σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να κοροϊδέψουν το λαό αφού αποκρύβουν τον πραγματικό ρόλο των μέτρων που θα πετσοκόβουν συντάξεις, μισθούς, επιδόματα και θα αρπάζουν από τους εργαζόμενους δίνοντας απλόχερα στο κεφάλαιο. Ενώ θα «επιστρέφουν» στο λαό, ως αντιστάθμισμα, ψίχουλα. Τρανταχτό παράδειγμα για το τι εννοεί η κυβέρνηση είναι και το ΕΚΑΣ όπου οι σημερινοί δικαιούχοι  θα χάσουν 2,4 δισ. Ευρώ μέχρι το 2019 και σαν «αντιστάθμισμα» η κυβέρνηση θέσπισε μέτρα και ψευτοπαροχές, ύψους 50 εκατ. ευρώ σε διάφορα προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι εξάλλου και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ουσιαστικά εξασφαλίζουν φτηνό εργατικό δυναμικό στους εργοδότες και όχι απλώς δεν μειώνουν την ανεργία αλλά την συντηρούν και την ανακυκλώνουν.

 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από τη νέα συμφωνία και από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ουσιαστικά συναινούν και συμφωνούν στη νέα σφαγή, αυτό έδειξε εξάλλου και η συνάντηση που είχαν στις 20 Μάρτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την Εθνική Σύμβαση Εργασίας που ουσιαστικά θέλουν τους εργαζόμενους να μάθουνε να ζούνε με τα ψίχουλα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στην ενιαία επίθεση που εξαπολύουν Κυβέρνηση – κεφάλαιο – Ε.Ε.

 

Κανένας εργαζόμενος μην μείνει θεατής στην ίδια του τη ζωή!

 

Οργάνωση της πάλης μας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.

 

 

Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή

 

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για τη σημερινή απεργία

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, που με τη σημερινή απεργία έδωσαν ώθηση στον αγώνα να ικανοποιηθούν...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αθλιότητα των «απογευματινών» επί πληρωμή...

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα

Το μέτωπο υπεράσπισης επαναλειτουργίας της ΛΑΡΚΟ ενώθηκε με το πανελλαδικό οργανωμένο κίνημα που διεκδικεί ...