Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τις άθλιες παρεμβάσεις των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα

Δημοσιεύτηκε στις

Εδώ και μέρες γίνονται καθημερινά καταγγελίες για τις «εκλογές» στο «Σωματείο» «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ». Πρόκειται για ένα «σωματείο» άφαντο, αδρανές, απών από τους αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων. Η βασική του υπηρεσία είναι να επιβάλλει σιγή ιχθύος στα μεγάλα σουπερ μάρκετ όταν χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονταν ή έβλεπαν τους μισθούς τους να πετσοκόβονται, όταν η Κυβέρνηση νομοθετούσε την πλήρη κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Ένα σωματείο όμως, που είναι ταυτόχρονα θερμοκήπιο ψήφων και αντιπροσώπων για τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΤΑ σε ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ένα σωματείο-μακρύ χέρι της εργοδοσίας, στο ψηφοδέλτιο του οποίου υπάρχει πλήθος διευθυντικών στελεχών (διευθυντές ασφάλειας, ανθρωπινού δυναμικού, αγοράς αυτοκινήτων, εξωτερικού ελέγχου), αρκετοί περιφερειακοί διευθυντές και διευθυντές καταστημάτων. Είναι αυτοί που μαζί με άλλους τόσους, αυτές τις μέρες εκβιάζουν και τρομοκρατούν χιλιάδες εργαζόμενους, ώστε να ψηφίσουν στις εκλογές. Oι πολυποίκιλες απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας, οι αναφορές πως η συμμετοχή δεν είναι προαιρετική, ο εγκλεισμός των εργαζόμενων σε μικρά γραφεία προκειμένου να «πειστούν» για να ψηφίσουν, τα εσωτερικά mail που κυκλοφορούν σε γραφεία και καταστήματα που εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή αλλιώς θα υπάρχουν «κυρώσεις», αποτελούν την καρδία αυτού του βαθιά εργοδοτικού μηχανισμού.Στις εκλογές αυτού του σωματείου-μηχανισμού δεν υπάρχει ουσιαστικά μητρώο! Ψηφίζει όποιος μπει μέσα! Με βάση ένα κατάλογο της λίστας προσωπικού των super market!

Εργοδότες και Κυβέρνηση θέλουν σωματεία-μηχανισμούς ελέγχου και επιβολής των «θέλω» των αφεντικών. Σε αυτή τη κατεύθυνση επιδιώκουν να περιορίσουν περαιτέρω και νομικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων, να βάλουν στο γύψο το δικαίωμα στην Απεργία και τη Συλλογική Δράση.

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη σωματεία, μαζικά, αγωνιστικά, μαχητικά, αποκούμπι των εργαζόμενων. Σωματεία, όπλα στα χέρια των εργατών, για την διεκδίκηση μισθών, Συλλογικών Συμβάσεων, ανθρώπινων συνθηκών δουλειάς.

Έξω οι αχυράνθρωποι των εργοδοτών από τα σωματεία

Σωματεία Εργατών-Όχι των Εργοδοτών!

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...