Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στα ΑΒ, καταγγέλουν την εργοδοσία της ΑΒ Βασιλόπουλος για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι-ες στα καταστήματα και τις αποθήκες της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η επιτροπή αγώνα εργαζομένων στα ΑΒ, καταγγέλλουμε την εργοδοσία της ΑΒ Βασιλόπουλος για τις τεράστιες ευθύνες που έχει για το θανατηφόρο τραυματισμό συναδέλφου μας στην Πάτρα, 56 χρονών και πατέρα δύο παιδιών. Να μην τολμήσουν να ρίξουν την ευθύνη όπως συνηθίζουν στο συνάδελφο μας ή στην “κακιά στιγμή” όταν όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι κάτω από ποίες συνθήκες αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε. Εργαζόμενοι για όλες τις δουλειές μέσα στο κατάστημα, κρεμασμένοι πάνω στα ράφια και τα ψυγεία είτε για να τα καθαρίσουμε, είτε να ταχτοποιήσουμε προϊόντα, δουλειά κάτω από αφόρητη πίεση, εξαντλητικούς ρυθμούς. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας ανύπαρκτα.

Τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η έλλειψη προσωπικού ειδίκευσης και εκπαίδευσης, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία οδηγούν σε καθημερινά εργατικά ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα, σε επαγγελματικές ασθένειες και ψυχολογικά προβλήματα.

Είναι τραγική ειρωνεία που στο τελευταίο τεύχος των ΑΒ νέων (προπαγανδιστικό έντυπο υλικό της εργοδοσίας) αλλά και σε φυλλάδια που μοιράζονται στα καταστήματα και στις αποθήκες τάχα ενδιαφέρονται για την ασφάλεια μας, μας δίνουν συμβουλές και με θράσος χρησιμοποιούν το σλόγκαν ¨η ασφάλεια δεν είναι υποχρέωση αλλά τρόπος ζωής¨!

 Η εργοδοσία γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι δύναμη έχουμε και φοβάται την οργάνωση μας, για αυτό παίρνει τα μέτρα της προσπαθώντας με το επιχείρημα ¨μια οικογένεια είμαστε ¨να μας ενσωματώσει και να μας στοιχίσει πίσω από τα συμφέροντα της. Το ίδιο ρόλο παίζει και το επιχειρησιακό σωματείο, η διοίκηση του οποίου απαρτίζεται από στελέχη της επιχείρησης και λειτουργεί ως μακρύ χέρι της εργοδοσίας μέσα στους εργαζόμενους. Δεν έχει δει και δεν έχει ακούσει τίποτα για τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες, δεν έχει διεκδικήσει το παραμικρό με γνώμονα το συμφέρον των χιλιάδων εργαζόμενων στην επιχείρηση και από την άλλη αρνείται να εγγράψει εργαζόμενους που πρωτοστατούν στην οργάνωση των συναδέλφων.

Η ΑΒ προάγει το κοινωνικό της προφίλ, του φιλάνθρωπου και καλού εργοδότη, μέσα από προγράμματα με ΜΚΟ και άλλους φορείς, την ίδια ώρα που συνάδελφοι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διατροφής αφού οι μισθοί δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά.

 Συνάδελφοι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, η εργοδοσία μαζί με το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχει προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις , το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της εναντίον μας, με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας και ταυτόχρονα την κυριαρχία της απέναντι στον αμείλικτο ανταγωνισμό με τις άλλες αλυσίδες Σ/Μ.

Τέρμα πια στις αυταπάτες! Τα χειρότερα είναι μπροστά μας αν δεν περάσουμε στην επίθεση και με την οργάνωση μας στο κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για να ανοίξουμε το μέτωπο για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας (4ωρα, 6ωρα), να φύγουν από την μέση οι εργολάβοι να γίνουν μόνιμοι όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μέσω αυτών, να παλέψουμε για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που θα προστατεύουν τη ζωή μας.

Οργάνωση σε κάθε κατάστημα, συμμετοχή στο κλαδικό μας σωματείο , πάλη για να περάσει το επιχειρησιακό στα χέρια των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας, αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε .

 

Το ΔΣ & Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Την 21η Απριλίου του 2024 συμπληρώνονται 57 χρόνια από την επιβολή της επτάχρονης στρατιωτικής...

Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού Υπ. Πολιτισμού: Συμμετοχή στην αποστολή συνδικάτων στο Βελιγράδι

Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το Σωματείο...

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θριασίου: Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας ασθενών στην ορθοπαιδική κλινική

Ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην...