Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΣ, είναι αγώνας όλων μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΒΙΣ από τις 30/09/15 βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων που έχουν ανακοινωθεί από την εργοδοσία. Κάνουν έναν υπερήφανο αγώνα απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στο εργοστάσιο της ΒΙΣ που ανήκει στον Όμιλο Φιλίππου, η διοίκηση, ανακοίνωσε ότι είναι στα σχέδιά της να κλείσει το τμήμα χαρτοποιίας απολύοντας 31 εργαζόμενους. Από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι, το Σωματείο τους και η Ομοσπονδία δηλώσαμε ότι τα αντεργατικά σχέδια που μας θέλουν παραδομένους στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, δε θα περάσουν. Περισσότερο από 40 ημέρες οι εργαζόμενοι παράλληλα με την περιφρούρηση της απεργίας, έχουν προχωρήσει σε μία σειρά παρεμβάσεις στο υπουργείο και την επιθεώρηση εργασίας.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη στους συναδέλφους που δοκιμάζονται. Να μην αφήσουμε να αισθανθούν ότι είναι μόνοι, να μην αφήσουμε την εργοδοσία να τους εξουθενώσει και να τους αναγκάσει σε υποχώρηση.

Η Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου καλεί όλα τα Σωματεία στον κλάδο της Χαρτοποιίας και της Κυτιοποιίας να πάρουν αποφάσεις για στήριξη του αγώνα των συναδέλφων της ΒΙΣ Βόλου. Για αυτό το σκοπό προτείνουμε για τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη το εξής αγωνιστικό πρόγραμμα:

1)Στάση εργασίας του κλάδου και συγκεντρώσεις στα εργοστάσια, τις αποθήκες, ακόμα και σε γραφεία του Ομίλου Φιλίππου που βρίσκονται σε κάθε πόλη.

2)Συγκέντρωση οικονομικής και υλικής βοήθειας προς τους συναδέλφους απεργούς, που θα παραδοθεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την ίδια ημέρα στο εργοστάσιο του Βόλου.

Ο αγώνας των συναδέλφων της ΒΙΣ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης και πρέπει να συναντήσει την ενότητα όλων μας με όπλο την ταξική αλληλεγγύη.

11/11/2015

Αγωνιστικά

Η Διοίκηση

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Απεργία 12 Μάη στα Φορτηγά – Οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι του Κερατσινίου

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στον απεργιακό αγώνα των...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Μεγαλώνει καθημερινά ο ατέλειωτος κατάλογος των νεκρών συναδέλφων μας σε χώρους δουλειάς

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ  Ακόμα ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα...

Παράρτημα Βορειοδυτικών ΕΛΕΠΑ: Κάτω τα χέρια από την δασκάλα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ! Καταγγέλλουμε την ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης...