Ομοσπονδία Φαρμάκου : Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι οι αποζημιώσεις των συναδέλφων της “PHARMALUX”

Δημοσιεύτηκε στις

Η εργοδοσία της “PHARMALUX” όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες εταιρείες του κλάδου, αξιοποίησε το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν διαθέσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή για να αποχωρήσει συντεταγμένα , αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Το κλείσιμο μιας ακόμα εταιρείας του κλάδου έρχεται να συμπέσει με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για έξοδο από τα μνημόνια και ερχομό της ανάπτυξης. Αυτή είναι όμως η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται: εργαζόμενοι με μισθούς πείνας, συχνά απλήρωτοι για μήνες. Την ίδια στιγμή που οι εργοδότες προσπαθούν με το κλείσιμο των εταιρειών να διασφαλίσουν τα κέρδη τους , οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Στον κλάδο έχουμε δει άλλωστε να κλείνουν ή και να αναδιαρθρώνονται επιχειρήσεις αφήνοντας εργαζόμενους στο δρόμο κατά την περίοδο της ύφεσης και στη φάση της ανάπτυξης. Οι απολύσεις και η ανεργία είναι η καύσιμη ύλη για την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό που μας προβάλλουν ως υπέρτατο αγαθό του συστήματος.

Αυτό το σύστημα που καταστρέφει τις ζωές μας δεν μας βρίσκει σύμμαχους και δεν πρόκειται να το υπηρετήσουμε.

Όλο το προηγούμενο διάστημα από την εκδήλωση της κρίσης η εργοδοσία πατώντας στους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε προχωρήσει δύο φορές σε μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων, σε προσλήψεις νέων εργαζομένων με τον κατώτατο μισθό και σε ταυτόχρονες απολύσεις παλαιότερων εργαζομένων. Με πρόσχημα την βιωσιμότητα της εταιρίας και αναπαράγοντας τα ιδεολογήματα ότι “είμαστε μια οικογένεια” , “εδώ είμαστε καλά, κοιτάξτε τι γίνεται έξω στην αγορά” κλπ , κατάφερε να πείσει τους εργαζόμενους να συμβιβαστούν. Το συνδικάτο από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να αντισταθούν σε αυτά τα ιδεολογήματα και τις πιέσεις της εργοδοσίας. Από τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι ούτε οικογένεια είναι οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες, ούτε κοινά συμφέροντα έχουν. Το μοναδικό κριτήριο των εργοδοτών είναι το κέρδος τους και όχι οι δικές μας ανάγκες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο παρόλο που οι εργαζόμενοι “έβαλαν πλάτη” , η εργοδοσία της PHARMALUX “δεν το αναγνώρισε” ούτε υπολόγισε τις ανάγκες τους και προχώρησε στο λουκέτο όταν έκρινε ότι ήταν επιβεβλημένο για αυτήν.

Οι εργαζόμενοι έχουμε όπλο μας τον αγώνα και την αλληλεγγύη και με αυτά θα πορευτούμε. Το Συνδικάτο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συναδέλφων της “PHARMALUX” και θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσον και κάθε μορφή οργάνωσης της πάλης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Απαιτούμε άμεσα από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις των συναδέλφων της “PHARMALUX”

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών – Συνδικάτα Κλάδου : Καταγγέλλουν την επίθεση της εργοδοσίας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ (ΝΕΡΑ ΖΑΓΟΡΙ) ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η...

Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρὼην ΕΒΓΑ): Τα τερτίπια της εργοδοσίας μέσω της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΣΕΕ!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου στην συνεδρίαση της Τρίτης 5 Μάρτιου ενοποίησε σε ένα...

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Στήριξη και Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ  Η υποτιθέμενη «εξυγίανση» της ΛΑΡΚΟ, καταδικάζει την...