Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Όλοι στην Απεργία 30 Μάη. Ενάντια στην ανάπτυξη που τσακίζει τη ζωή μας

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Απεργία και στις διαδηλώσεις που πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις στις 30 του Μάη.

Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, όλους αυτούς που είναι θύματα της ίδιας βάρβαρης πολιτικής και συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στον κοινό αγώνα.

Τη δίκαιη ανάπτυξη που προπαγανδίζουν όλοι μαζί, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική, οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, τα επιμελητήρια με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες τη νιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας.

Θέλουν να αποδεχτούμε την μοίρα που μας ετοιμάζουν και να μείνουμε γονατισμένοι, να θυσιάσουμε όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει ακόμα για χάρη της αύξησης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ανάγκη να μην παρασυρθεί κανένας εργαζόμενος από την προπαγάνδα της κυβέρνησης για τη δήθεν μεταμνημονιακή εποχή που έρχεται αφού δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων, επιστροφή των μισθών και των δικαιωμάτων που τσακίστηκαν αυτά τα χρόνια.

Αντίθετα θα ενισχυθεί η αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια και την επιτήρηση της Ε.Ε. Η ανάπτυξή τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Δεν θα αλλάξει η κατάσταση που βιώνουμε στους τόπους δουλειάς με τους μισθούς πείνας, τις καθυστερήσεις πληρωμών, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργατικά ατυχήματα, την ανασφάλιστη εργασία. Θα συνεχιστεί η φορολογική λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.

Η κυβέρνηση σε αυτές τις συνθήκες δεν διστάζει να μετατρέψει την χώρα σε Νατοϊκή βάση και να την μπλέξει στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς φέρνοντας πιο κοντά τον πόλεμο για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

 Αυτά που χάθηκαν τα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έστησαν μια συμμαχία προθύμων και ετοιμάζουν φιέστα στις 30 του Μάη καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν για την ‘ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας’, να παλέψει δηλαδή ο φτωχός λαός για τα αιτήματα και το πλαίσιο της μεγαλοεργοδοσίας, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτη να περάσουν χωρίς αντιδράσεις όλα τα μέτρα της κυβέρνησης που περιλάμβανε το τρίτο μνημόνιο, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, οι περιορισμοί του δικαιώματος στην απεργία.

Για μας τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει:

Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας!

Τα σωματεία του κλάδου καλούνται να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια και να δουλέψουν μέσα από μαζικές διαδικασίες, με συσκέψεις, περιοδείες, γενικές συνελεύσεις για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να μπουν στη μάχη ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι.

Από κάθε χώρο δουλειάς στέλνουμε ισχυρό μήνυμα:

Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

 Αγωνιζόμαστε με επίκεντρο τις ανάγκες μας για:

 

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

Στην Αθήνα η συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Πλ. Ομονοίας

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...