Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και τη χαμοζωή που μας επιφυλάσσουν η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για ΣΣΕ με αυξήσεις, για την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παρά τα όσα υποσχόταν είναι αυτή που διατήρησε τη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων που κατάργησαν τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Επιλογή που είχε σαν στόχο τη συμπίεση των μισθών προκειμένου να προστατευθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και να μεταφερθούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το1/3 των εργαζομένων απασχολούνται σε ευέλικτες μορφές εργασίας ενώ πάνω από 600 χιλιάδες εργαζόμενοι με μερική απασχόληση έχουν μισθούς γύρω στα 350 ευρώ. Δηλαδή κάτω και από το άθλιο επίδομα ανεργίας!

Η ίδια εικόνα υπάρχει και στον κλάδο μας, στον τύπο και το χαρτί, όπου οι εργοδότες πατούν πάνω στην κατάργηση των ΣΣΕ και εκβιάζουν για να επιβάλλουν μειώσεις μισθών, κόψιμο επιδομάτων, για εκ περιτροπής εργασία. Οι όποιες νέες θέσεις εργασίας είναι με τον βασικό μισθό ή λίγο πάνω απ’ αυτόν ενώ όλο και πιο συχνά οι εργοδότες προσφεύγουν στα εργολαβικά γραφεία για πάμφθηνους εργάτες χωρίς δικαιώματα.

Χρειάζεται να οργανώσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς τον αγώνα μας και να συγκρουστούμε με την μεγαλοεργοδοσία και το κράτος τους. Για να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω τις απώλειες των προηγούμενων χρόνων και να ανοίξουμε τον δρόμο για ουσιαστικές κατακτήσεις. Για να μην υπάρχει εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα.

Είναι αγώνας που δεν ξεκινά από το μηδέν αλλά πατάει στη δράση του προηγούμενου διαστήματος και την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Βουλή. Να θυμόμαστε ότι έχουμε απέναντί μας πέρα από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που είναι συνένοχες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε σαν σκλάβοι για να συνεχίσουν να αυγαταίνουν και άλλο τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων, για κατάργηση της εκμετάλλευσης.

 

Αγωνιζόμαστε για:

 

  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά.

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.

  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

  • Επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο με αυξήσεις στους μισθούς, κάλυψη των απωλειών, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

  • Kανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Για την Αθήνα την Τρίτη 20 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια και προσυγκέντρωση του κλάδου στην Πλ. Κάνιγγος στις 6 μ.μ.

Αγωνιστικά

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...