Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Όλοι στα Συλλαλητήρια 7 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Να στείλουμε το δικό μας μήνυμα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε την παραμικρή ανοχή στα βάρβαρα μέτρα, στα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων.

Γιατί, παρά τα όσα ακούγονται, τα μέτρα έχουν ήδη συμφωνηθεί από κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και επιχειρηματικούς ομίλους και αυτό που απομένει είναι το πως θα μας τα πλασάρουν με τις λιγότερες αντιδράσεις. Εκεί στοχεύουν και οι θεωρίες για τα δήθεν αντισταθμιστικά, τα ισοδύναμα ή τη δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται και που στην πραγματικότητα θα αφορά μόνο τους επιχειρηματικούς ομίλους και θα χτιστεί πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων, την ανεργία και τους μισθούς πείνας.

Φέρνουν νέα μείωση στο αφορολόγητο που θα σημάνει τη δραματική μείωση του πενιχρού εισοδήματος στις λαϊκές οικογένειες, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Την απελευθέρωση των απολύσεων, τους μόνιμους κόφτες, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία, τη δημιουργία ειδικών ζωνών που επιβάλουν συνθήκες ζούγκλας για τους εργαζόμενους και φορολογικό παράδεισο και προνόμια για το κεφάλαιο.

Η εργατική τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα θετικό από τις διαπραγματεύσεις τους. Το πραγματικό δίλλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι αν θα υποταχθούμε σε θυσίες δίχως τέλος, στη μοίρα που μας έχουν ετοιμάσει ή θα παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ματώνει τις ζωές μας.

Να μην συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και τη μιζέρια! Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε! Να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Κόντρα στη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και την λογική του μικρότερου κακού που καλλιεργείται, οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος δίνουν ελπίδα και κουράγιο, δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης και πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με συντονισμό και αλληλεγγύη. Τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων μέσα από μαζικές διαδικασίες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου και την προετοιμασία απεργιακής απάντησης κόντρα στην γενικευμένη επίθεση. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ανασύνταξη του κινήματος και την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, για να κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας και όσους υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική στα συνδικάτα.

Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη, κλιμακώνουμε με νέους πιο δυναμικούς αγώνες.

Στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Αγωνιστικά

Το Δ.Σ.

Περισσότερα

Αλληλεγγύη στους φοιτητές των ΗΠΑ-Καταγγέλλουμε την βία και την καταστολή (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Βράδυ Πρωτομαγιάς τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον...

Εργατική Πρωτομαγιά 2024 – Δυναμώνουμε τους αγώνες μας

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, συνολικά τον...