Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Όλοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Να μην περάσει η προπαγάνδα κυβέρνησης και ΜΜΕ που την στηρίζουν και έχουν σαν στόχο να χειραγωγήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να καλλιεργήσουν αυταπάτες και αναμονή. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που τάζουν δεν αφορά εμάς τους εργαζόμενους και τη ζωή μας αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τρανό παράδειγμα κλάδοι, όπως στον τουρισμό, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι μετράνε μεγάλη άνοδο στην κερδοφορία τους και γίνονται επενδύσεις ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και υφίστανται όλο και μεγαλύτερες απώλειες στο εισόδημά τους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπογραφή της στο τρίτο μνημόνιο και την πολιτική της δίνει δείγματα γραφής που δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.

Ήδη μετά την ψήφιση του νόμου λαιμητόμου για το ασφαλιστικό, μέσα στον Αύγουστο, είχαμε κλιμάκωση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα και στα δικαιώματά μας.

Η φοροληστεία,το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις των συντάξεων αλλά και η χειροτέρευση της κατάσταση σε υγεία και παιδεία, ο αποκλεισμός χιλιάδων μικρών παιδιών από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς είναι μόνο η αρχή. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι πίσω αλλά μπροστά!

Ο Σεπτέμβρης με τη νέα διαπραγμάτευση που ξεκινά φέρνει νέες βάρβαρες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με τις οποίες η κυβέρνηση έρχεται να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο. Ακονίζουν τα μαχαίρια τους βιομήχανοι και μεγαλοεργοδότες για νέα μείωση στον κατώτερο μισθό, κατάργηση των δώρων, των τριετιών, την απελευθέρωση των απολύσεων, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση.

Η κυβέρνηση που δεν διστάζει να ματώσει το λαό είναι αυτή που χέρι-χέρι με τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ίδια πολιτική έδωσαν με τον αναπτυξιακό νόμο ζεστό χρήμα, νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους ενώ ετοιμάζονται να τους προσφέρουν ακόμα και το επίδομα ανεργίας.

Κανένας δεν πρέπει να πιστέψει πως αυτή η κατηφόρα είναι

για το καλό μας.

Να βάλουμε τέρμα στη κοροϊδία και την ανοχή, να μην περιμένουμε σωτήρες ή την καλή διάθεση των εργοδοτών. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς.

Να δυναμώσουμε την πάλη κόντρα στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-κεφαλαίου, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. Για την ανάκτηση των απωλειών, να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, όσα δικαιούμαστε με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Οι φετινές κινητοποιήσεις μας πήγαν ένα βήμα μπροστά.

Ενίσχυσαν το κλίμα ενότητας των εργαζομένων με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες,τη νεολαία, τις γυναίκες. Απέδειξαν ότι το κίνημα είναι όρθιο, δυσκόλεψαν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να γίνει υπόθεση όλων η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η ενίσχυση του ταξικού του πόλου, του ΠΑΜΕ για να τελειώνουμε μια και καλή με τη γραμμή του συμβιβασμού που υπηρετεί ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Όλους αυτούς απ’ τη πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που έτρεξαν να συνδράμουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τις ανατροπές στα εργασιακά με τη συμμετοχή τους στον κοινωνικό διάλογο.

Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η κατάσταση η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες.

 

Με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε αυτή τη πολιτική, διεκδικούμε τη ζωή που μας ανήκει!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

Στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στη πλατεία Αριστοτέλους.

 

Στην Αθήνα στις 9 Σεπτέμβρη στις 7μ.μ. στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση του κλάδου στις 6.30 μ.μ. στη πλατεία Βάθη.

 

  

Αγωνιστικά

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”: Μακραίνει η λίστα των εργατικών “ατυχημάτων” στα εργασιακά κάτεργα

 Άλλος ένας συνάδελφός μας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από “ατύχημα”...

Συνδικάτο Καθαριστριών Καθαριστών Ν. Αττικής: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Συνάδελφοι συναδέλφισσες. Κάτω από την πίεση του συνδικάτου, που από την πρώτη στιγμή ήταν στο...