Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Παίρνουμε μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 9 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ξεκίνησαν και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της ευρωζώνης και του ΔΝΤ στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης. Έρχονται νέα μέτρα με χτύπημα στα εργασιακά, μειώσεις στις συντάξεις και τις  κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στη κήρυξη των απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες και τα χρέη στο δημόσιο.

Η δίκαιη ανάπτυξη ή το τέλος της επιτροπείας που υπόσχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν σημαίνουν και το τέλος των  θυσιών για το λαό. Εξάλλου είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει προνομοθετήσει νέα αντιλαϊκά μέτρα για τη διετία 2019-20 και δεσμεύεται ότι οι ανατροπές θα συνεχιστούν έως το 2060, στο όνομα της βιωσιμότητας του χρέους. . Η συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων αποτελεί μονόδρομο και προϋπόθεση για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτό είναι και η αιτία που κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται και εντείνουν την καταστολή  αφού ξέρουν ότι αργά ή γρήγορα οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν, δεν θα είναι πάντα με το φόβο. Που φέρνουν νόμο για να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία, ο τρόπος που οργανώνονται οι εργαζόμενοι, η δομή του εργατικού κινήματος, για να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Την ίδια στιγμή είναι πρόκληση όσα έγιναν με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την προσπάθειά του να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που μπλέκει πιο ενεργά στα επικίνδυνα παιχνίδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι θα κληθούμε να πληρώσουμε 2,4 δις. ευρώ για την αναβάθμιση των F16  που έρχονται να προστεθούν στο 2% του ΑΕΠ που πληρώνουμε για εξοπλισμούς όχι για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά για τη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Την ίδια στιγμή που κόβονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα που πετσοκόβονται κονδύλια από τα σχολεία  και  τα νοσοκομεία.

Δίνουμε απάντηση στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ  σε όλη τη χώρα. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου να πάρουν απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο και να συζητήσουν  με τους εργαζόμενους  σε κάθε χώρο δουλειάς.

Οργανώνουμε την πάλη μας με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας,  προκειμένου να βάλουμε εμπόδια σε αυτή την πολιτική και να διαμορφώσουμε την προοπτική για την αντεπίθεση.

Διεκδικούμε:

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
  •  Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

 

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, ώρα 18.30 μ.μ. προσυγκέντρωση  Πλ. Κάνιγγος ώρα 18.00 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη στις  9 Νοέμβρη,  ώρα 18.30, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αγωνιστικά

Περισσότερα

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ξεσκεπάζουμε τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις τους !

-ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΕΒ-COSCO/DPORT και ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι Από το Σικάγο του 1886, ως τους 11...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ! Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία! Όλοι 10:30 το...