Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Κανείς απαθής στο συνεχιζόμενο έγκλημα στη μεσόγειο. Όλοι την Πέμπτη 23 Απρίλη στις 7 μ.μ. πλατεία Κλαυθμώνος

Δημοσιεύτηκε στις

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την τραγωδία που εξελίσσεται στη Μεσόγειο, μετατρέποντάς την σε υγρό τάφο για πολλές εκατοντάδες κατατρεγμένων από τις χώρες τους.

Δεν το αντιμετωπίζουμε ως φυσικό φαινόμενο. Έχει τις ρίζες του στην πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων, που από τη μία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς που ξεβράζονται στις ακτές, ενώ από την άλλη με τους πολέμους τους δημιουργούν κύματα προσφύγων. Είναι οι ίδιοι που χτίζουν φράκτες ή βάζουν δυνάμεις επέμβασης και καταστολής, όπως η FRONTEX, να κάνουν αδύνατη την πρόσβασή τους στα σύνορα των χωρών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν αμφισβητεί αυτήν την πολιτική και την διατηρεί, συμμετέχοντας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αποδεχόμενη τις συνθήκες του Δουβλίνου 2 και Σέγκεν, που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας, ενώ αν συλληφθούν σε άλλη χώρα τους επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Τέτοιες καταστάσεις είναι που ενισχύουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις και αποτέλεσαν και την κύρια αιτία ενίσχυσης των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Η ρήξη και η αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής είναι μονόδρομος. Εδώ και τώρα να δημιουργηθούν σύγχρονοι ανοιχτοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων, να αποσυρθούν η FRONTEX και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στα σύνορα, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε αυτούς που ο προορισμός τους είναι άλλη χώρα, να αποσυρθούν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από τις χώρες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Η εργατική τάξη καλείται να δείξει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες και να δυναμώσει τον αγώνα της για να εκλείψουν οι αιτίες που γεννούν τέτοια φαινόμενα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα, την Πέμπτη 23 Απρίλη στις 7 μ.μ. στην Πλ. Κλαυθμώνος.

21/4/2015

Περισσότερα

Κατάθεση στεφάνων για την Πρωτομαγιά

1η Μάη 2024- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της...

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα Οι  προσυγκεντρώσεις για την  απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10.30πμ στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί...

Για την απόφαση του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας

Η αλληλεγγύη των συνδικάτων και των εργαζομένων που υπήρξε σε όλο το διάστημα του...